Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: Penal ai fost, penal rămâi, domnule Cîțu! Bani alocați discreționar în județul Brașov

brasovstiri.ro
Marius Dunca

Senatorul PSD Marius Dunca critică modul discreționar în care au fost alocați bani către primăriile din județul Brașov din Fondul de Rezervă al Guvernului.

”Cu un picior în groapă, proaspătul Guvern demis mai dă o ultimă lovitură românilor. Au fost alocate sume de peste 1 miliard de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru proiectele locale.  Banii s-au împărțit strict politic, discreționar. Nu s-a ținut cont de tipul unității administrativ teritoriale, de mărime, de numărul de locuitori, de costurile efective, de angajamentele în derulare. O parte dintre români sunt pedepsiți doar pentru că trăiesc în localități conduse de primari PSD. Premierul demis Cîțu și-a plătit astfel voturile care l-au făcut președinte PNL, cu bani publici. Au fost remunerați astfel primarii și președinții de consilii județene ai PNL care l-au ajutat să ajungă în fruntea partidului. Vorbim practic de o infracțiune! Dar la ce te poți aștepta de la premierul nostru penal? Domnule Cîțu, penal ai fost, penal rămâi!

Să luăm exemplul județului Brașov! Din totalul de 12.6 milioane de lei, 1 milion de lei a ajuns la primării PSD. Doar 8.81 % din bani au ajuns în localitățile cu primari PSD, iar restul la primăriile PNL. Sfidător este faptul că există și primării PSD care nu au primit niciun ban, cum ar fi cazul municipiului Codlea și al comunei Hălchiu. Sunt atât de dezvoltate aceste comunități încât nu mai au nevoie de fonduri?  Să nu uităm că municipiul Codlea are o populație de 25900 de locuitori, chiar nu aveau nevoie de bani autoritățile locale de aici? Nici la Făgăraș sau la Victoria nu au fost alocate fonduri.  Nici măcar Municipiului Brașov nu i s-a alocat niciun ban. Ce le veți spune brașovenilor, domnule Cîțu, domnule Veștea, că nu vă pasă de ei? Nu toți locuitorii județului Brașov plătesc taxe și impozite.

Cei din PNL se pare că nu au înțeles nici până acum că Fondul de Rezervă nu reprezintă pușculița PNL. Să nu uităm că în 2017, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au deschis un dosar penal pe numele fostului președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, indicând că acesta ar fi alocat ilegal sume din Fondul de Rezervă pentru companii conduse de apropiați, iar o parte din bani au ajuns la partid.

Lucrurile nu vor rămâne așa. PSD va depune plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern. De asemenea, vom ataca și desființa Hotărârea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă.

Trăim într-o Românie eșuată din cauza lui Iohannis și a lui Cîțu. Nu există niciun domeniu în care actualul guvern să fi făcut ceva bun! Nimic! Datoria publică a ajuns la 55% din PIB de la 34.6%. Unde s-au dus acești bani? În sistemul de sănătate nu au ajuns. Pensiile, alocațiile nu au fost mărite. Prețul benzinei a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani, după ce s-a aflat pe un trend ascendent de la începutul anului. Prețul motorinei a crescut constant în 2021 și a atins recent maximul ultimilor 3 ani. Facturile la energie au explodat. Puterea de cumpărare a românilor este la pământ.

Ați eșuat într-adevăr, domnule Cîțu și domnule Iohannis! V-ați bătut joc de români!” a declarat președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.