Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: Realitatea crâncenă a pandemiei ar impune rapid un guvern profesionist

brasovstiri.ro
Marius Dunca

Realitatea crâncenă a pandemiei ar impune rapid un guvern profesionist care să fie condus de un specialist în sănătate publică, aşa cum este dr. Alexandru Rafila, premierul propus de PSD, a declarat vineri, într-un comunicat de presă, preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, potrivit Agerpres.

Acesta a susţinut că, deşi au trecut alegerile parlamentare, "lui Iohannis şi noului CDR nu le pasă nici acum de oameni".

"Au trecut alegerile, dar prioritatea lui Klaus Iohannis şi a Noului CDR este împărţirea funcţiilor şi a ciolanului puterii. Nu se fac teste, nu se întrerup lanţurile contaminării, nu mai sunt locuri la ATI, spitalele se sufocă. Este o realitate crâncenă care ar impune rapid un guvern profesionist, aşa cum PSD a propus, cu profesorul Alexandru Rafila prim-ministru. Un real specialist în sănătatea publică, cu vastă experienţă managerială, este o opţiune infinit mai bună ca premier al României, în actualul context pandemic, decât finanţistul Florin Cîţu, care a îngropat ţara în datorii", a afirmat, conform sursei citate, senatorul PSD.

Citește și: Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

Conform acestuia, sărăcia se adânceşte, iar preţurile cresc continuu, în condiţiile în care peste 1,6 milioane de contracte de muncă au fost definitiv desfiinţate din martie şi până acum.

"Nu impunerea unor noi restricţii reprezintă soluţia, ci implementarea măsurilor propuse de PSD, aceleaşi măsuri care au fost implementate cu succes în toate statele civilizate. E o certitudine că românii vor schimbarea. Dacă erau mulţumiţi de guvernarea de dreapta Iohannis-Orban, votau în consecinţă şi PNL câştiga alegerile, nu PSD, aşa cum s-a întâmplat. Din păcate, încă o dată preşedintele Iohannis sfidează Constituţia, normele democratice şi refuză arbitrar să încredinţeze mandatul de premier candidatului nominalizat de PSD, în calitate de partid câştigător al alegerilor parlamentare", a spus Dunca.

Acesta a subliniat că PSD îi îndeamnă pe toţi membrii noului Parlament să se gândească bine şi să decidă lucid ce e mai bine pentru ţară în această perioadă dificilă - "un guvern măcinat şi paralizat de partizanate politice, incapabil să ia deciziile necesare, cu un prim-ministru marionetă lipsit complet de credibilitate sau un guvern eficient, riguros, condus de un profesionist respectat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.