Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: `Sistemul de irigații din România, o prioritate pentru PSD. Finanțare de 1,5 miliarde lei pentru irigații, desecare și drenaj`

Digi24
Marius Dunca

Senatorul PSD Marius Dunca salută aprobarea de către Guvern a finanțării de 1,5 miliarde lei pentru irigații, desecare și drenaj. Protejarea securităţii alimentare a populaţiei reprezintă o prioritate a Partidului Social Democrat.

”Țara noastră s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o secetă care riscă să afecteze într-un procent ridicat culturile agricole din acest an.  Faptul că Guvernul a aprobat a finanțarea de 1,5 miliarde lei pentru irigații, desecare și drenaj este dovada că în acest fel consolidăm siguranța alimentară a României.

Trebuie menționat faptul că, în paralel cu discuțiile de la Bruxelles, pentru introducerea irigațiilor în PNRR, ministrul Daea utilizează toate resursele disponibile pentru a da drumul la lucrările de reabilitare și dezvoltare a sistemului de irigații din România. Programul pentru care s-a aprobat finanțarea dispune de un buget de 1,5 miliarde lei până în 2027.  Se dorește creșterea suprafeței irigabile de la 1,8 la 2,6 milioane de hectare, dar și includerea în program a intervențiilor pentru desecare și drenaj. Totodată, se urmărește și dezvoltarea sistemului de irigații inclusiv pe Canalul Siret-Bărăgan, dar și creșterea de la 531 la 666 de organizații ale utilizatorilor de apă.

România este departe de o posibilă criză alimentară. Trebuie însă luate toate măsurile pentru a fi siguri că nivelul producţiei este unul stabil. Apa reprezintă o prioritate strategică pentru ţara noastră!” a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.