Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: Totul pentru siguranța energetică a Romaniei! Este vital să asigurăm consumul intern chiar din producția proprie

Digi24
Marius Dunca

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că prin noua lege offshore va fi asigurată independența energetică a României. Asigurarea consumului intern din producție proprie reprezintă o prioritate pentru ca țara noastră să nu depindă nici măcar o clipă de gazul rusesc.

”Cu toții am fost martorii deciziei Rusiei de a nu mai furniza gaze Poloniei și Bulgariei. În acest moment, țara noastră extrage mai mult gaz decât consumă. În actualul context geopolitic este vital însă ca noua lege offshore să fie adoptată cât mai repede. În acet fel, România va beneficia de independență și de securitate energetică.

Proiectul noii legi stabilește un regim fiscal competitiv în așa fel încât împărțirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60 % (statul român) – 40% (investitorul). Statul român va avea drept de preempțiune asupra achiziției de gaz, prin două instrumente: ANRE, care avizează contractele bilaterale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat. Practic, țara noastră va putea acoperi necesarul intern înainte de a vinde surplusul către export.

Primele livrări de gaze ar urma să înceapă chiar în a doua parte a acestui an. Trebuie menționat faptul că legea stabilește același cadru fiscal pentru investiții offshore și onshore de adâncime. Să nu uităm că la Caragele, județul Buzău, s-a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze din ultimii 30 de ani din România.

Legea offshore tocmai a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, ceea ce permite continuarea procedurii parlamentare. Se pot depune amendamente până la 11 mai. Este vital ca legea offshore să fie aprobată în această sesiune parlamentară! ” a declarat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.