Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Nica face anunţul: ce planuri are Guvernul cu fondurile europene. Investiţii şi schimbări de proporţii - VIDEO

fonduri europene

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a dezvăluit în cadrul şedinţei de Guvern care sunt planurile miniştrilor cu cei 2 miliarde de euro, bani europeni puşi la dispoziţie până la finalul anului.

Citeşte şi: Magistraţii au DECIS: Fostul ministru Monica Iacob Ridzi, ELIBERATĂ din închisoare

"Cu sprijinul colegilor din Guvern, am publicat calendarul finanţărilor europene şi până la sfârşitul acestui an avem 2 miliarde de euro disponibili.O să vă dau câteva exemple: împreună cu doamna ministru Dan astăzi am semnat aprobarea finanţării primei etape din planul de debirocratizare. MAI va derula un proiect prin care toată comunicarea în ceea ce înseamnă obţinerea avizelor pentru certificate de căsătorie, divorţ, naştere va fi în regim electronic şi nu vom mai chinui populaţia să se deplaseze la ghişeu. De asemenea, împreună cu vicepremierul Paul Stănescu şi cu miniştrii Bodog şi Pop lansăm finanţarea pentru reabilitare, modernizare creşe, grădiniţe, şcoli şi modernizarea tuturor ambulatoriilor din ţară. De asemenea, investiţii în aeroporturi, în infrastructură. E un semn ca acest Guvern trateaza cu prioritate fondurile europene.", a declarat ministrul Nica.

Citeşte şi: Dragnea CONTRAATACĂ: Şeful PSD vrea RECUZAREA procurorului de caz (surse)

Întrebat de către premier despre noua paradigmă de intrare în programe, ministrul susţine că săptămâna viitoare va prezenta un plan, după finalizarea discuţiilor cu ministerul de Finanţe.

"Săptămâna viitoare venim cu un plan pentru simplificarea procesului finantarii. Suntem in discutii cu Ministerul de Finante. Va permite beneficiarilor să nu le mai cerem atât de multe documente, să analizăm strict proiectul, urmând ca documentele să le furnizeze pe parcurs. Sunt beneficiari in zona publica, aproape 530 de contracte, pe care ii tinem pe loc acum cerandu+le documente. Nu semneaza contractul de finantare pentru ca nu are hot de Guvern si saptamana viitoare simplificam.", a completat ministrul.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Întâlnire de TAINĂ: Juriştii PSD, şedinţă în biroul lui Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.