Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Niculae - Şansele României de a trece de grupe nu au scăzut după calificarea Ucrainei

ProSport
Marius Niculae

Fostul internaţional Marius Niculae, în prezent director sportiv al loturilor naţionale de tineret şi juniori, a declarat, luni, că şansele primei reprezentative a României de a trece de faza grupelor nu au scăzut după ce Ucraina a reuşit să se califice în urma barajului Ligii Naţiunilor.

"După calificarea Ucrainei nu au scăzut şansele României de a trece de grupe. Echipele sunt echilibrate... nouă nimeni nu ne dădea nicio şansă cu Elveţia şi uite că am reuşit să o învingem şi să terminăm preliminariile pe primul loc. Deci orice e posibil la acest Campionat European. Sunt echipe care au făcut maximum de puncte, gen Portugalia, care a primit doar două goluri, dar la un turneu final se poate întâmpla orice", a spus Niculae.

Fostul fotbalist a menţionat că selecţionerului Edward Iordănescu îi va fi dificil să aleagă titularii pentru posturile de portar şi aripă stânga la EURO.

"Pentru locul de portar la EURO va fi o luptă interesantă având în vedere că portarul pe care ne-am bazat în preliminarii (n.r. - Horaţiu Moldovan) nu prea apără. Va fi o decizie destul de grea, dar ea aparţine selecţionerului. În atac lucrurile sunt mai simple, sunt doi jucători care au dus greul în calificări, mă refer la Alibec şi Puşcaş... dar rămâne de văzut cine va fi pe cea de-a treia poziţie în atac. Va fi complicat pentru Edi, pentru că în afară de Florinel Coman poate să joace acolo şi Drăguş, şi Mihăilă, şi Mitriţă ... deci în benzi concurenţa e cea mai mare", a explicat el.

Marius Niculae, fost jucător la Mainz, a fost prezent, luni, la conferinţa de presă susţinută de fostul internaţional german Thomas Hitzlsperger, unul dintre ambasadorii Campionatului European, la reşedinţa ambasadorului Germaniei la Bucureşti.

România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina, potrivit tragerii la sorţi efectuate în decembrie la Elbphilharmonie din Hamburg.

Prima reprezentativă va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.