Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ostaficiuc, deputat: PSD s-a ținut de cuvânt. Alocațiile pentru copii și pensiile vor fi majorate

marius ostaficiuc

Guvernul României a luat în calcul un proiect privind majorarea alocației de stat pentru copii, precum și acordarea unei indemnizații suplimentare, pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13 a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități. Mai mult, alocația de stat crește la 243 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani, dar și după 18 ani, pentru tinerii care urmează cursurile învațământului liceal sau profesional, pâna la terminarea acestora, anunță deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

”Sunt măsuri firești, măsuri adoptate de către PSD și puse în practică de Guvernul României. Social democrații și-au asumat încă de la bun început o astfel de măsură fiscală, o măsură menită să vină în sprijinul copiilor din țară pentru a-i stimula, pentru a le oferi un mic imbold. Peste 3,6 milioane copii din întreaga țară beneficiază de o asemenea alocație, iar măsura creșterii acesteia era absolut necesară.

Practic, din ianuarie 2022, aceste alocații vor fi majorate, în conformitate cu situația actuală din țară. PSD are grijă de viitorul acestei țări, iar o asemenea măsură era cât se poate de necesară. Nu trebuie să ne oprim aici, ci să continuăm măsurile de redresare economică și de bunăstare socială, așa cum am stabilit de la bun început. România trebuie să revină pe calea cea bună, să fie un motor al economiei, aspecte pe care nu avem voie să le ignorăm.

Nu uităm nici de părinții și bunicii noștri. PSD a promis creșterea pensiilor, o măsură socială care trebuia de mult implementată de fostul Guvern. Măsurile de protecție socială propuse au consecințe pozitive pentru beneficiarii sistemului public de pensii din România și sunt menite să vină în sprijinul populației,

atât prin majorarea unor prestații de asigurări sociale, cât și prin majorarea indemnizației sociale pentru pensionari. De la dată de 1 ianuarie 2022 punctul de pensie va fi majorat la 1586 lei. Actualul Guvern a înțeles că aceste măsuri trebuie puse imediat în practică, tocmai pentru că nu ne mai permitem să ne batem joc de generații de copii și de vârstnici.”, mai susține deputatul Marius Ostaficiuc, președintele organizației municipale a PSD Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.