Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Vizer preimește cel de-al optulea dan la judo - Ținta este un club select de numai 15 persoane

Marius Vizer

Președintele Federației Internaționale de Judo (IJF), Marius Vizer, a fost distins cu al optulea dan în cadrul reuniunii Comitetului Executiv al organizației, care a avut loc la Tashkent, înainte de Campionatele Mondiale.

Oficialul român a fost vizibil emoționat în momentul în care a acceptat cea de-a treia cea mai înaltă distincție din acest sport, spunând că e ceva deosebit de special, deoarece „vine din partea familiei judoului".

Judoka sunt clasificați în funcție de îndemânarea și cunoștințele lor în acest sport, iar pentru gradele superioare se ia în considerare și contribuția lor la judo.

Vizer urmărește să se alăture unui grup exclusivist de persoane care au obținut cel de-al 10-lea dan, deoarece doar 15 au fost promovate oficial la acest grad în istoria judoului.

Președintele IJF a abordat, de asemenea, și tema Campionatelor Mondiale de Judo, care se vor desfășura de mâine până pe 14 octombrie la Tașkent, și care, speră Vizer, vor duce la evoluții pozitive atât pe tatami, cât și în afara lor.

"Cred că aceste Campionate Mondiale sunt o mare oportunitate de a promova Uzbekistanul, nu doar pe teritoriul uzbek, ci și în întreaga lume", a declarat Vizer.

"Împreună vom promova valorile judo-ului, cum ar fi prietenia, unitatea și pacea.

"Sunt sigur că va fi un eveniment de succes.

Directorul șef al arbitrilor, Florin Daniel Lascău, a discutat, în cadrul ceremoniei, la reuniunea Comitetului Executiv, despre importanța menținerii consecvenței în modul de aplicare a regulilor.

"Există un singur judo în întreaga lume și acesta este obiectivul nostru, să păstrăm acest lucru din perspectiva regulilor de arbitraj", a spus Lascau.

"Facem tot ce ne stă în putință pentru a oferi un arbitraj bun, de la cadeți la seniori, pentru veterani sau pentru concurenții cu deficiențe de vedere.

"Misiunea noastră este să implementăm și să explicăm cele 12 puncte ale regulilor de arbitraj modificate și să pregătim următoarea generație de arbitri.

"De asemenea, dorim să garantăm neutralitatea arbitrajului."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.