Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Feygin: Dacă Ucraina ceda, Moldova era sub şenilele tancurilor ruseşti

tancuri rusia

Dacă Ucraina ar fi cedat în faţa invaziei ruse în doar câteva zile, aşa cum planifica armata lui Putin, Republica Moldova era demult sub şenilele tancurilor ruseşti. De acest lucru este convins Mark Feygin, fost deputat în Duma de la Moscova, în anii '90, dar care a părăsit Rusia relativ recent, după ce autorităţile i-au anulat licenţa de avocat, transmite Știri.md.

Într-un interviu exclusiv pentru Tvr Moldova opozantul rus a declarat că atât timp cât Ucraina este scutul Republica Moldova, Guvernul de la Chişinău trebuie să-şi consolideze apărarea cu sprijinul Occidentului, dar mai ales al României.

MARK FEYGIN, activist civic rus: "Sunt sigur că Republica Moldova ar fi căzut următoarea. Dacă le-ar fi ieșit planul cu Ucraina, Moldova ar fi fost cucerită rapid. Nu pentru că moldovenii nu se pot opune, ci pentru că sunt mai puţini, situația geopolitică, geografia este de aşa natură că nu te poţi opune pe termen lung".

Feygin este convis că la Kremlin există planuri de readucere a Republicii Moldova în sfera de influenţă a Rusiei, doar că aceste nu pot fi puse în aplicare, intrucât potenţialul Moscovei este secat de războiul declanşat în Ucraina. Activistul rus crede că, atât timp cât Ucraina ţine piept invaziei din răsărit, Chişinăul trebuie să-şi grăbească integrarea în scutul european, iar principalul aliat în rezolvarea crizei de securitate este România.

MARK FEYGIN, activist civic rus: "Trebuie să vă mişcaţi spre România. Nu vorbesc de o unire simplă, mecanică, într-o zi, a unui popor divizat. Nu este cazul să forţaţi, dar România trebuie să vă ofere garanţii de securitate, inclusiv militare, având în vedere deschiderea administrației Iohannis. Trebuie să fie modernizată armata, fie şi una mică, dar aceasta trebuie dotată bine cu ajutorul României și al NATO".

Fostul politician rus Mark Feygin s-a mutat la Kiev în 2019, dar a devenit celebru după ce consilierul prezidenţial ucrainean Olexandr Arestovici a ales să vorbească, în fiecare seară, despre evoluţia războiului chiar pe canalul de yotube a activistului rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.