Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Rutte, despre candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO: 'Este un om minunat / Am lucrat bine aproape mereu'

euronews.com
Mark Rutte

Mark Rutte a vorbit pentru prima oară, joi, despre candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO. Premierul olandez a fost întrebat de un jurnalist din țara lui cum o să fie să stea la masă cu unul care se crede mai bun pentru șefia Alianței Nord-Atlantice. Rutte l-a lăudat pe președintele român.

„Cu siguranță nu o să fac asta, pentru că este un om minunat. Este președinte al României de 10 ani și am lucrat bine aproape mereu. Este un lider credibil pentru țara lui. Cât despre NATO, așa cum știți, nu zic nimic. (...)  Nu o să spun nimic despre NATO, nimic. În afară de ce i-am zis unui coleg de-al vostru în octombrie anul trecut”, a spus Mark Rutte, care se află ca și președintele Klaus Iohannis la Bruxelles.

Iohannis, întrebat ce îl diferenţiază de Mark Rutte pentru şefia NATO: Ne deosebeşte geografia, istoria

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că are o abordare uşor diferită în ceea ce priveşte viitorul Alianţei Nord-Atlantice faţă de cea a contracandidatului său la funcţia de secretar general al NATO Mark Rutte.

„Fiind o competiţie atipică, nu cred că este rolul meu să spun despre celălalt competitor cum va face şi ce va face, dar cred că ne deosebeşte geografia, istoria şi, cu siguranţă, sunt unele teme unde abordările noastre, ambele sunt foarte constructive, dar uşor diferite în ce priveşte viitorul NATO”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat ce îl diferenţiază faţă de Mark Rutte, în candidatusa sa pentru şefia NATO şi de ce l-ar vota pe el în defavoarea lui Rutte, joi la Bruxelles, înaintea Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.