Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Selby, principalul favorit de la Romanian Snooker Masters, învins încă din primul tur

snooker

Romanian Snooker Masters a debutat cu surprize mari, miercuri, la Circul Metropolitan București, principalul favorit al competiției, Mark Selby, dar și alți doi campioni mondiali fiind eliminați în primul tur. Englezii Ali Carter și Stuart Bingham, scoțianul Stephen Maguire și chinezul Liang Wenbo sunt primii patru jucători calificați în faza sferturilor de finală.

Meciurile primei sesiuni a turneului internațional organizat de către McCann Bucharest şi McCann/Thiess Events în cadrul circuitului mondial World Snooker s-au încheiat cu scor identic, 4-0, în mai puțin de o oră de joc. Ali Carter şi Stephen Maguire au închis rapid conturile, stabilind primul sfert de finală al întrecerii care are loc în perioada 14-18 martie.

„Căpitanul” Ali Carter a deschis turneul cu o victorie în 59 de minute, în fața galezului Mark Williams, dublu campion mondial, într-un meci arbitrat de românul Alex Crişan. Williams a reușit primele puncte la Romanian Snooker Masters, dar break-ul câștigător al primului joc, de 74 de puncte, i-a aparținut englezului. Carter a dominat duelul, iar în jocul al treilea a reușit singurul break de peste 100 de puncte al partidei: vizita sa la masă de 133 de puncte a rămas cel mai consistent break la capătul primei sesiuni de meciuri.

Meciul doi a avut o evoluție a scorului identică, Stephen Maguire dominându-l pe Mark King, jucătorul ajuns pe tablou în urma retragerii lui Shaun Murphy. Scoțianul poreclit ‘The Merlin of Milton’ a reușit două break-uri de peste 100 de puncte (109 - în primul joc și 108 - în jocul al treilea) și s-a impus tot cu 4-0, în 51 de minute.

În sesiunea de seară, Stuart Bingham a câștigat dramatic derby-ul campionilor mondiali, scor 4-3 în fața australianului Neil Robertson, scor 4-3. Englezul a câștigat primele două jocuri, le-a pierdut pe următoarele trei, apoi a reușit un break fantastic de 137 de puncte, prin care s-a instalat în fruntea clasamentului celor mai mari break-uri de la Romanian Snooker Masters și a împins partida în joc decisiv. Frame-ul final a durat 35 de minute, a avut răsturnări de scor și un final incandescent, în care loviturile de siguranță au făcut diferența. Astfel, deși Neil Robertson a reușit cel mai consistent break al decisivului, de 51 de puncte, Stuart Bingham a avut o doză de șansă și și-a asigurat prezența în sferturi, acolo unde îl va înfrunta pe chinezul Liang Wenbo.

Prima zi de la Romanian Snooker Masters s-a încheiat cu o uriașă surpriză: Mark Selby, principalul favorit al turneului, a fost învins cu scorul de 4-2 de Liang Wenbo, la capătul unui meci extrem de fragmentat, de două ore și 16 minute, în care break-ul de 50 de puncte al ‘Bufonului’, din jocul cu numărul trei, a fost cel mai mare break al partidei.

Rezultatele primei zile la Romanian Snooker Masters (numele jucătorului, poziția în clasamentul mondial, țara de origine)

Miercuri, 14 martie, ora 13:00

Mark Williams (7, Țara Galilor) – Ali Carter (12, Anglia) 0-4

Mark King (20, Anglia) – Stephen Maguire (19, Scoția) 0-4

Miercuri, 14 martie, ora 19:00

Stuart Bingham (11, Anglia) – Neil Robertson (13, Australia) 4-3

Mark Selby (1, Anglia) – Liang Wenbo (18, China) 2-4

Programul zilei a doua la Romanian Snooker Masters (numele jucătorului, poziția în clasamentul mondial, țara de origine)

Joi, 15 martie, ora 13:00

Barry Hawkins (8, Anglia) – Ryan Day (17, Țara Galilor), urmat de

John Higgins (5, Scoția) – Anthony McGill (16, Scoția)

Joi, 15 martie, ora 19:00

Judd Trump (3, Anglia) – Luca Brecel (15, Belgia), urmat de

Mark Allen (9, Irlanda de Nord) – Kyren Wilson (14, Anglia)

Biletele pot fi achiziționate de la punctul de vânzare amenajat la Circul Metropolitan București, iar preţurile pentru ziua de joi sunt cuprinse între 50 de lei şi 160 de lei.

Turneul este dotat cu premii în valoare totală de 200.000 euro şi asigură câştigătorului un cec în valoare de 50.000 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.