Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta: Lucrăm la aducerea NFT-urilor pe Instagram în termen scurt

bbc.com
Mark Zuckerberg meta

„Lucrăm la aducerea NFT-urilor pe Instagram în termen scurt”, a declarat CEO-ul Meta, adăugând că speră că baterea NFT va fi disponibilă în lunile următoare.

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a dezvăluit că aplicația sa de partajare a videoclipurilor și fotografiilor, Instagram, se pregătește să adauge token-uri nefungibile (NFT) pe platformă, conform cointelegraph.com.

„Lucrăm la aducerea NFT-urilor pe Instagram în termen scurt”, a declarat Zuckerberg într-o apariție la conferința South by Southwest din Austin, Texas. Fondatorul Facebook nu a oferit detalii despre momentul în care va avea loc implementarea.

Casey Newton, scriitor pentru buletinul informativ Platformer, a postat pe Twitter de la conferință că Zuckerberg a spus, de asemenea, că speră că, în lunile următoare, utilizatorii Instagram vor putea să-și bată propriile NFT-uri pe platformă.

Meta nu a răspuns imediat Cointelegraph cu privire la momentul în care funcționalitatea NFT va fi activă.

În octombrie anul trecut, Meta și-a schimbat numele din Facebook pentru a se concentra pe proiectele sale legate de Metaverse. Rapoartele companiei din ultimul trimestru din 2021 au dezvăluit pentru prima dată detaliile financiare ale afacerii sale de cercetare și dezvoltare în realitate virtuală și augmentată, Reality Labs, arătând pierderi de peste 10 miliarde de dolari. Pentru a fi corect, totuși, deoarece colțul metaversului lui Meta nu este încă live, ar fi greu să obțineți profit din el.

Aceasta nu este prima încercare a lui Meta la un proiect legat de cripto. În 2019, compania a semnalat planuri de a crea „Libra” (rebranded ulterior în „Diem”), o monedă stabilă legată de USD, care a eșuat din cauza lipsei aprobării de reglementare și a respingerii comunității. Proiectul a fost achiziționat de Silvergate Capital, deși unii foști angajați Meta caută acum să revigoreze stablecoin-ul open-source prin construirea unei rețele proprii.

Companiile de rețele sociale au căutat să implementeze criptomonede și NFT în platformele lor, în urma celebrei decizii a Twitter de a adăuga suport pentru fotografiile de profil NFT în ianuarie. Reddit a implementat avatare NFT din propria colecție, iar site-ul pentru adulți OnlyFans a activat imaginile de profil NFT în decembrie 2020.

Nu doar giganții rețelelor sociale caută să participe la acțiunea oferită de cripto. Companiile financiare tradiționale își arată interesul față de spațiu, principala companie de carduri de credit, American Express, sugerând extinderea sa în Metaverse, conform documentelor înregistrate.

Cererile către Oficiul de Brevete și Mărci din SUA în această săptămână au arătat că American Express este pregătită să ofere servicii bancare virtuale și de schimb, servicii de criptomonedă și să permită utilizarea cardurilor sale de credit pe o piață NFT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.