Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Zuckerberg lansează o nouă rețea de socializare: rival direct pentru Twitter-ul lui Elon Musk

Captura YT
Elon Musk Mark

Meta, compania deținută de Mark Zuckerberg, face un nou pas în războiul cu Twitter, companie deținută de Elon Musk. Alternativa Meta la Twitter, numită Threads, va fi disponibilă cel puţin pentru o parte a utilizatorilor smartphone-uri, începând de joi.

După mai multe luni de dezvoltare şi teste, Meta este pregătită să lanseze Threads, o nouă reţea socială prin care încearcă să capitalizeze nemulţumirea utilizatorilor de Twitter.

Meta a publicat deja aplicaţia Threads în App Store, sub forma unei precomenzi digitale, însă aceasta va putea fi descărcată pe iPhone începând de joi, 6 iulie.

O precomandă digitală a apărut şi în Play Store, însă acolo nu este trecută o dată de lansare. Asta înseamnă că, pe Android, Threads ar putea fi lansată ceva mai târziu.

Funcționează la fel

Informaţii şi capturi de ecran cu Threads au tot apărut în ultimele luni, creionând imaginea unei clone de Twitter, care arată şi funcţionează la fel cu platforma deţinută acum de Elon Musk.

Threads are la bază protocolul ActivityPub, acelaşi protocol descentralizat pe care-l foloseşte şi Mastodon. Logarea în cadrul platformei pare că se va face pe baza contului de Instagram.

Este o perioadă efervescentă pentru platformele sociale, care poate duce la decăderea unora dintre numele grele de până acum şi la naşterea altora. Twitter şi Reddit, pe o parte, au stârnit nemulţumiri ample ale utilizatorilor, iar Meta, cu Threads, şi Jack Dorsey, cu Bluesky, par pregătiţi să profite de acest context.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.