Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maroc este principalul partener comercial al României din Africa, existând premise ca anul 2021 să fie unul record în istoria schimburilor comerciale bilaterale

romania maroc

Maroc este principalul partener comercial al României din Africa, existând premise ca anul 2021 să fie unul record în istoria schimburilor comerciale bilaterale, atât în ce priveşte exportul, cât şi importul, a afirmat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Iuliu Stocklosa, conform agerpres.

Potrivit unui comunicat al CCIB, după o primă etapă desfăşurată în regiunea Tanger - Tetouan - Al Hoceima în perioada 22-24 noiembrie 2021, misiunea economică, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în colaborare cu Departamentul Comerţului Exterior (DCE) din Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi cu sprijinul conducerii Ambasadei României din Rabat, a continuat cu întâlniri de afaceri cu parteneri din Casablanca şi Beni Mellal.

Conform programului, la 25 noiembrie 2021, cei 15 participanţi la misiunea economică condusă de preşedintele CCIB au avut două întâlniri de afaceri separate la Casablanca, capitala economică a ţării, organizate la Asociaţia Exportatorilor marocani - ASMEX şi respectiv Confederaţia generală a patronatelor din Maroc - CGEM.

La evenimente a participat Maria Ciobanu, ambasador al României în Regatul Maroc, care a avut o contribuţie substanţială în organizarea întâlnirilor prin contactele anterioare avute la conducerea celor două organizaţii. Conform sursei citate, preşedintele ASMEX, Hassan Sentissi El Idrissi, a invitat operatorii economici români să folosească oportunităţile de investiţii în Maroc datorită poziţiei sale geostrategice şi a parteneriatelor sale cu mai multe ţări care permit accesul facil la mai multe pieţe, în special cele africane şi arabe.

La rândul său, preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a menţionat că acordul de colaborare semnat la 23 iunie 2008 la Bucureşti de CCIB cu Camera de Comerţ, Industrie şi Servicii Casablanca a fost primul încheiat cu o structură camerală din Regatul Maroc.

"În prezent, ţara dumneavoastră este principalul partener comercial al României din Africa, existând premise ca anul 2021 să fie unul record în istoria schimburilor comerciale bilaterale, atât în ce priveşte exportul, cât şi importul. Vă invităm la Bucureşti în prima parte a anului viitor pentru continuarea dialogului", a arătat Iuliu Stocklosa.

Conform CCIB, întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune B2B între membrii misiunii economice române şi omologii lor marocani dedicată identificării de noi oportunităţi şi parteneriate de afaceri.

În zilele de 26 şi 27 noiembrie 2021, oamenii de afaceri români au fost oaspeţii regiunii Beni Mellal-Khenifra. "Această vizită reprezintă o oportunitate de a consolida în continuare relaţiile de cooperare dintre oamenii de afaceri şi investitorii români şi omologii lor marocani, prin crearea de proiecte de investiţii private în sectoare promiţătoare precum industria agroalimentară, turismul, energiile durabile şi regenerabile", a afirmat Guvernatorul regiunii, Khatib El Hebil, trecând în revistă oportunităţile de investiţii semnificative oferite de regiune.

Delegaţia română, însoţită de ambasadorul României în Regatul Maroc, Maria Ciobanu, precum şi de preşedintele Camerei Bilaterale de Comerţ, Industrie, Servicii şi Turism Maroc-România, Zouhair Magour, a vizitat mai multe unităţi de procesare agroalimentară din provinciile Beni Mellal şi Fkih Ben. Salah, în vederea identificării de noi oportunităţi de afaceri.

Totodată, preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, şi-a exprimat convingerea că economia Regatului Maroc, inclusiv a regiunii Beni Mellal-Khenifra oferă complementarităţi care cu siguranţă vor fi concretizate în perioada următoare în noi contracte comerciale şi de cooperare economică între firmele româneşti şi marocane interesate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.