Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marocul a început arestările pentru răspândirea de ştiri false pe fondul pandemiei cu COVID-19 - !2 persoane aruncate după gratii

Scoopnest.com
ISIS maroc

Poliţia din Maroc a arestat cel puţin 12 persoane pentru răspândirea de informaţii false despre noul coronavirus, au declarat joi autorităţile, precizând că printre persoanele reţinute se numără şi o femeie care s-a folosit de canalul ei de YouTube pentru a spune că boala nu există, relatează Reuters şi AFP, citată de Agerpres.

"Ştirile false reprezintă principalul motiv al panicii în rândul cetăţenilor", a declarat premierul Saad Eddine El-Otmai, comparând răspândirea de zvonuri false cu propagarea bolii.

Alte persoane au fost arestate pentru criticarea guvernului în legătură cu măsurile stricte instituite în ceea ce priveşte adunările publice, îndemnând oamenii să le ignore.

În total, de la începutul lunii martie, cel puţin 12 persoane au fost arestate în mai multe oraşe ale ţării, a anunţat Direcţia pentru siguranţă naţională (DGSN).

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Unii au susţinut că boala COVID-19 nu există, alţii au anunţat cazuri de contaminare, alţii au pretins că în Marrakech, capitala turistică a Marocului, a fost instituită stare de urgenţă, ceea ce nu s-a întâmplat, a precizat DGSN într-o serie de comunicate.

Marocul a confirmat 61 cazuri de coronavirus şi două decese. Majoritatea au contractat virusul în afara ţării, însă au fost semnalate cazuri de transmitere şi în oraşele marocane. "Următoarele zile vor fi decisive", a declarat ministrul sănătăţii, Khalid Ait Taleb, cerând populaţiei să "limiteze deplasările la maximum".

Guvernul a închis toate moscheile, şcolile, cafenelele şi restaurantele, precum şi sălile de sport şi de divertisment, şi a interzis toate zborurile internaţionale de pasageri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.