Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marocul a introdus serviciul militar obligatoriu: 'Serviciu militar, mândrie naţională şi orizonturi promiţătoare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam militari defilare armata

Campania de recrutare pentru serviciul militar obligatoriu a început în Maroc cu anunţuri în presă prin care tinerii sunt îndemnaţi să se înroleze cu sloganuri precum "Serviciu militar, mândrie naţională şi orizonturi promiţătoare", transmite EFE, informează Agerpres.

Citește și: Îngrijorător! Drogurile din Marea Neagră au ajuns și pe litoralul din Bulgaria: sute de kilograme de cocaină pură au fost găsite nu departe de frontieră

"Ne îndeplinim datoria naţională şi beneficiem de avantaje concrete", scrie într-un anunţ apărut miercuri în cotidianul "Al Massae", însoţit de o fotografie cu tineri în uniformă, cu referire la soldele lunare cuprinse între 1.050 şi 2.100 de dirhami (95-195 euro) ce vor fi primite de recruţi.

Deşi intrarea în rândurile armatei este definită ca obligatorie pentru tinerii între 19 şi 25 de ani, aceasta va fi voluntară pentru femei şi pentru numeroşii tineri care locuiesc în străinătate şi au cetăţenie marocană. Vor fi scutiţi cei care studiază şi cei care întreţin o familie.

În plus, dată fiind capacitatea logistică a Forţelor Armate Regale (FAR), în primul an încorporarea este limitată doar la 10.000 de tineri, astfel încât serviciul nu va avea un caracter generalizat.

În acest moment, Ministerul de Interne este cel care conduce recrutarea celor 10.000 de noi soldaţi "ţinând cont de principiul egalităţii între cetăţeni şi de echilibrul între regiuni".

Site-ul web pentru completarea formalităţilor de înscriere, funcţional miercuri după ce toată ziua de marţi a fost blocat, relevă că serviciul militar va fi compus din două perioade: una de patru luni, pentru pregătirea militară generală, şi cealaltă de opt luni, pentru formarea în "diferite specialităţi" profesionale în cadrul centrelor FAR.

Totodată, se menţionează că cei care, fiind selecţionaţi, refuză din diverse motive să fie încorporaţi, vor fi sancţionaţi cu închisoare de la o lună până la doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.