Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marocul este 'Rocky' de la această Cupă Mondială. Walid Regragui: 'De ce nu am visa să câștigăm? Nu te costă nimic să ai vise'

goal.com
maroc cupa mondiala

Selecționerul Marocului, Walid Regragui, i-a numit pe Leii Atlasului "Rocky de la această Cupă Mondială", înainte de mult așteptata confruntare din semifinale cu Franța, campioana în exercițiu,anunță aljazeera.com.

Regragui a comparat parcursul de basm al echipei marocane în Qatar cu cel al boxerului fictiv Rocky Balboa din filmul emblematic de la Hollywood Rocky - interpretat de actorul american Sylvester Stallone - care spune povestea unui luptător mărunt care primește o șansă neașteptată la titlul de campion mondial la categoria grea la box și câștigă.

"Ne-am făcut poporul și continentul nostru atât de fericiți și mândri", a declarat un Regragui plin de energie la o conferință de presă după victoria echipei cu 1-0 împotriva Portugaliei, sâmbătă seara. Când te uiți la Rocky, vrei să îl susții pe Rocky Balboa și cred că noi suntem Rocky al acestei Cupe Mondiale. Cred că acum lumea este alături de Maroc".

Marocul va intra cu pași mari în meciul de miercuri cu Franța, campioana în exercițiu, după ce a învins Belgia, Spania și Portugalia pentru a deveni prima echipă africană și arabă care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale. Și, la fel ca în confruntarea finală a lui Rocky cu antagonistul Apollo Creed, un Maroc luptător caută să învingă un greu al fotbalului mondial.

O victorie în fața Franței, condusă de mereu periculoșii Kylian Mbappe și Olivier Giroux, i-ar duce pe Leii din Atlas în prima lor finală de Cupă Mondială din istorie. "Putem visa, de ce nu am visa să câștigăm Cupa Mondială?", s-a întrebat Regragui, care a preluat funcția de antrenor al echipei abia în august. Nu te costă nimic să ai vise. Țările europene au fost obișnuite să câștige Cupa Mondială".

Franța intră în forță în meciul de miercuri, după ce a învins duminică Anglia cu 2-1 în sferturile de finală. În weekend, oficialii au anunțat că președintele francez Emmanuel Macron va călători la Doha pentru meciul cu Maroc.

"Detaliile călătoriei rămân de stabilit, desigur, dar el și-a luat acest angajament", a declarat duminică ministrul francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, la radio Franceinfo.

Biroul lui Macron a declarat luna trecută că va călători la Cupa Mondială din Qatar 2022 dacă Les Bleus vor evolua în semifinale.

"Felicitări pentru [Les] Bleus!". a scris Macron pe Twitter duminică dimineața devreme, după victoria echipei în fața Angliei. "Întreaga țară este în spatele vostru: Vom merge până la capăt împreună. Pentru marocani: Salutăm victoria voastră istorică. Ne vedem în semifinale!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.