Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marocul nu mai permite accesul în ţară a călătorilor din China

operationworld.com
Maroc

Marocul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China începând cu data de 3 ianuarie, "pentru a evita un nou val de contaminări" cu virusul ce a provocat pandemia de Covid-19, relatează AFP, citat de news.ro.

"Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul regatului tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitatea lor, care vin din Republica Populară Chineză", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Interdicţia va intra în vigoare "din 3 ianuarie şi este valabilă până la noi ordine", a precizat aceeaşi sursă.

Această decizie a fost luată "în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de Covid-19 în China" şi "pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc, cu toate consecinţele sale", explică ministerul.

La trei ani de la apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, în centrul Chinei, Beijingul a pus capăt fără o pregătire prealabilă, la 7 decembrie, politicii sale draconice "zero Covid". Ridicarea restricţiilor a dus la o explozie a infecţiilor Covid-19 în ţară.

Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, ca şi Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au decis în această săptămână să impună obligativitatea efectuării unui test Covid pentru călătorii care vin din China. Marocul este prima ţară care adoptă o măsură şi mai severă, practicată în primul an al pandemiei, aceea de a interzice accesul în ţară al călătorilor care vin dintr-o anumită zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.