Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marș al naționaliștilor israelieni la Ierusalim - Forțele de securitate sunt în alertă maximă

Twitter
Ierusalimul de Est

Forţele de ordine israeliene au fost plasate în alertă de nivel maxim de teama escaladării violenţelor înaintea unui controversat marş în Ierusalim, după săptămâni de tensiuni în regiune, transmite joi DPA, potrivit Agerpres.

Poliţia a arestat zeci de persoane pentru incitare la violenţă înaintea marşului prevăzut pentru duminică, eveniment organizat în fiecare an pentru a marca Ziua Ierusalimului.

Aproximativ 3.000 de poliţişti urmează să asigure securitatea duminică pe traseul marşului prin Oraşul Vechi din Ierusalim.

Contrar zvonurilor, marşul nu va ajunge în zona Muntelui Templului (numit Sanctuarul Nobil de musulmani). Totuşi, participanţii la marş vor trece prin cartierul musulman din Oraşul Vechi din Ierusalim, ceea ce palestinienii consideră o provocare.

În fiecare an, israelienii naţionalişti organizează acest marş pentru a celebra cucerirea Ierusalimului de Est de către Israel în timpul Războiului de Şase Zile, din 5-10 iunie 1967.

Israelul a cucerit Cisiordania şi Ierusalimul de Est în timpul acelui conflict. Palestinienii intenţionează ca viitorul lor stat independent să aibă capitala în Ierusalimul de Est.

Mişcarea palestiniană Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza, a avertizat cu privire la presupuse planuri ale extremiştilor israelieni de a avaria Domul Stâncii din Sanctuarul Nobil, loc sfânt al musulmanilor, subliniind că Israelul va purta întreaga răspundere pentru consecinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.