Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz este pesimist în ceea ce priveşte acordul CETA şi propune amânarea summitului

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat marţi că nu se aşteaptă ca acordul de liber-schimb între Uniunea Europeană şi Canada, cunoscut sub acronimul CETA, să fie semnat în această săptămână, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Belgia a anunţat luni că nu poate susţine oficial acordul CETA - care are nevoie de unanimitatea celor 28 de state ale Uniunii Europene - din cauza dezacordului formulat de regiunea sa francofonă Valonia.

Citeşte şi: Doi imami marocani au fost ARESTAŢI în Spania

'Nu cred că vom obţine o soluţie în această săptămână', a declarat Schulz la postul de radio Deutschlandfunk. 'Mi s-ar părea foarte, foarte dificil', a adăugat el.

În opinia preşedintelui PE, ar fi de aceea necesară amânarea summitului UE-Canada programat să se desfăşoare joi la Bruxelles.

Citeşte şi: Turcia în ALERTĂ: Explozie în Antalya / FOTO & VIDEO

Tot potrivit lui Schulz, încheierea sau nu a acordului CETA în această săptămână va depinde de obţinerea unei înţelegeri între guvernul federal belgian şi regiunea Valonia. Deşi s-a declarat 'sceptic' în legătură că această posibilitate, Martin Schulz consideră că cele două părţi vor ajunge în cele din urmă la un compromis.

Citeşte şi: Președintele Filipinelor, DECIZIE RADICALĂ în ceea ce privește SUA

Într-o declaraţie făcută luni, Martin Schulz s-a arătat optimist în ce priveşte găsirea unei soluţii. 'Nu există doar speranţe legate de CETA. Suntem pe cale să găsim un compromis şi o soluţie pentru problemele ridicate de valoni, care sunt şi probleme ridicate de numeroşi cetăţeni de pretutindeni în Europa', a afirmat preşedintele PE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.