Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz vrea o 'guvernare europeană'

UE Uniunea europeana

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a pledat marţi pentru o 'guvernare europeană', relatează AFP.

'Problemele europene centrale, importante nu mai pot fi soluţionate de către şefi de guvern', a declarat Martin Schulz, potrivit săptămânalului german Stern, la o zi de la acordul semnat la Bruxelles între Grecia şi creditorii internaţionali.

'Pentru aceasta, avem nevoie de instituţii comunitare (...) Avem nevoie de o guvernare europeană', în special pentru problemele referitoare la comerţ internaţional, climă, imigraţie, evaziune fiscală sau politică monetară, a adăugat responsabilul european.

'Suntem fără nici o îndoială într-o criză gravă. Multă frustrare, dezamăgire, neînţelegere reciprocă - cu această intensitate, acest lucru este ceva nou pentru mine ", a admis el, subliniind faptul că Europa" nu moare'.

După aproape 48 de ore de negocieri, liderii din zona euro au ajuns luni dimineaţa la un acord privind un proiect de salvare pentru Atena care îndepărtează perspectiva unei ieşiri a Greciei din zona euro.

Acest al treilea plan de ajutor pentru Grecia urmează să fie aprobat de mai multe parlamente naţionale din zona euro. Miercuri, deputaţii greci urmează să aprobe primele măsuri de austeritate cerute de creditorii Atenei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.