Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Sorrell va prelua MediaMonks cu 266 de milioane de lire sterline, în ciuda unui scandal de confidențialitate

www.moreaboutadvertising.com
MediaMonks

Martin Sorrell se află pe punctul de a prelua agenția de producție olandeză MediaMonks, cu 266 de milioane de lire sterline, în ciuda acuzațiilor companiei WPP că ar încălca termenii unui acord de confidențialitate, relatează marți publicația The Guardian.

Achiziția de către Sorrell a agenției olandeze MediaMonks, care ar putea fi anunțată în cursul zilei de marți, are loc deși WPP i-a transmis fostului director executiv că nu îi vor mai achita plățile în valoare de până la 20 de milioane de lire sterline pe care compania a convenit să i le dea după plecarea sa, dacă va continua tranzacția, scrie The Guardian.

Preluarea agenției olandeze ar fi prima achiziție pentru S4 Capital, societatea înființată de Sorrell cu sprijinul mai multor finanțatori, după plecarea din WPP.

WPP se numără printre firmele care au intrat în licitație pentru achiziționarea MediaMonks, iar avocații săi l-au contactat pe Sorrell săptămâna trecută, pentru a-l avertiza că rivalitatea fostului său angajator ar fi „ilegală”, deoarece încalcă termenii unui acord de confidențialitate.

Dacă cele două părți vor ajunge la o dispută legală asupra bonusurilor lui Sorrell, este de așteptat ca avocații WPP să susțină că veteranul industriei de publicitate a strâns o mare parte din cunoștințele sale despre MediaMonks din interiorul companiei de la cârma căreia s-a retras, ajutând S4 Capital să-și pregătească propria ofertă.

Martin Sorrell, care s-a aflat la conducerea gigantului britanic în ultimii 33 de ani, și-a dat demisia la jumătatea lunii aprilie 2018.

Sorrell, în vârstă de 73 de ani, a înființat WPP în 1985, iar din 1986 compania a început să furnizeze servicii de publicitate. În prezent, WPP are peste 200.000 de angajați, în aproximativ 3.000 de birouri în 112 țări.

În 2015, pachetul său salarial a fost de 70 de milioane de lire sterline, acesta fiind la momentul respectiv cel mai mare din istoria corporațiilor din Marea Britanie.

În 2000, Martin Sorrell a devenit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic.

Luna trecută, acțiunile WPP au înregistrat cea mai mare prăbușire din 1999, după ce Martin Sorrell a prezis un an fără creșteri, semnalând investitorilor că industria de publicitate suferă cea mai dramatică scădere din ultimele decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.