Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărţişoare muzeale - atelier de creaţie şi educaţie muzeală la Muzeul Naţional de Istorie a României

facebook.com
MNIR martisoare

Muzeul Naţional de Istorie a României organizează în perioada 21 februarie - 8 martie, o serie de ateliere de creaţie şi educaţie muzeală dedicate mărţişorului - simbol al primăverii şi al renaşterii naturii, potrivit news.ro.

Ghidaţi de desenatorii artistici şi educatorii muzeali, participanţii vor avea ocazia să realizeze din pastă de modelaj, propriile mărţişoare având ca sursă de inspiraţie obiecte de patrimoniu din colecţiile muzeului, aflate în expoziţia Tezaurul Istoric - aplicele de harnaşament din tezaurele de la Craiova, Dolj (sec. IV a. Chr.) şi Apahida, Cluj (sec. V p. Chr.), engolpionul cu stema Cantacuzinilor-vulturul bicefal (sec. XVII) sunt doar câteva dintre piesele propuse.

Atelierul, cu durata de 90 de minute, se va desfăşura în perioada 21 februarie - 8 martie, de miercuri până vineri, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, iar costul unui bilet de participare este 20 lei. Activitatea este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani şi include un ghidaj special în Tezaurul Istoric.

Participarea se face pe bază de înscriere, cu cel puţin două zile înainte de data la care va avea loc atelierul, prin e-mail, la adresa educatiemuzealamnir@gmail.com. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii, numărul de participanţi este cuprins între 8 (minimum) şi 32 (maximum). Cei care vor să participe pot accesa următorul link: https://www.mnir.ro/educatie-muzeala/martisoare-muzeale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.