Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturie cutremurătoare a tatălui copilului sirian care a murit înecat

F. P.

Tatăl copilului sirian de trei ani care s-a înecat în timpul unui naufragiu în largul Turciei, al cărui trup neînsuflețit a fost imortalizat în fotografii care au îngrozit întreaga lume, a povestit joi că fiii lui i-au "alunecat din mâini" în timp ce ambarcațiunea care îi transporta în Grecia s-a răsturnat, relatează AFP.

"Aveam veste de salvare, dar barca s-a răsturnat brusc pentru că oamenii s-au ridicat. Țineam mâna soției mele. Dar copiii mi-au alunecat din mâini", a povestit Abdallah Shenu pentru agenția de presă Dogan. 

Doisprezece refugiați sirieni care încercau să ajungă pe insula grecească Kos, poartă de intrare în Uniunea Europeană, au murit în noaptea de marți spre miercuri în largul stațiunii balneare turce Bodrum (sud-vest).

Vezi şi: Poza care a emoționat profund întreaga Europă / FOTO

Printre ei se afla și Aylan, în vârstă de trei ani, al cărui trup neînsuflețit dus de valuri pe plajă a fost imortalizat în fotografii difuzate intens de rețelele sociale și de presă. Imaginile au provocat un val de emoție și de indignare în lumea întreagă. 

Fratele lui, Ghaleb, în vârstă de cinci ani, și mama lor, Rihanna, de 27 de ani, s-au înecat și ei în naufragiu. 

"Era întuneric și toată lumea striga. De aceea soția și copiii mei nu au putut să-mi audă vocea. Am încercat să înot până pe coastă orientându-mă după lumini, dar nu mi-am putut găsi soția și copiii când am ajuns pe mal", a explicat bărbatul. "Am mers la spital și acolo am aflat vestea", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Bărbatul, originar din orașul kurd Kobane, din nordul Siriei, a mai declarat agenției Dogan că a mai încercat o dată fără succes să ajungă în Grecia cu familia sa, dar ambarcațiunea lor a fost interceptată de Garda de coastă greacă.

Vezi şi: ALERTĂ Plan de ultimă oră al UE: România ar urma să preia 7000 de refugiaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.