Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturii cutremurătoare ale unui medic român prins în iadul din Gaza: M-am separat de familie ca să nu murim împreună, măcar să se salveze cineva

Foto antena3.ro
Bashir Tambura medic stomatolog român gaza

Mărturii cutremurătoare ale unui medic român prins în iadul din Gaza: M-am separat de familie ca să nu murim împreună, măcar să se salveze cineva

Bashir Tambura, medic stomatolog român, a mărturisit într-un interviu la Antena 3 CNN, printre zgomote de rachete, situaţia cumplită în care trăiește de şapte zile în Fâşia Gaza.

Sunt 350 de români în fișa Gaza. Mulți se află în zona de nord pentru care israelienii au solicitat evacuarea. Ei spun că nu au curajul să iasă din locuință pentru că drumurile au fost distruse și pe străzi sunt bombardamente.

Este și cazul medicului stomatolog Bashir Tambura, cetățean român. Acesta s-a mutat în Fâșia Gaza în urmă cu un an și a fost prins în mijlocul războiului din Israel. În timpul interviului se aud rachetele trase de Hamas lângă blocul acestuia.

"Într-o săptămână am văzut moartea, n-am știut ce înseamnă somn, să dorm liniștit, să mânc. Era foarte groaznic momentul ăsta. Se trag rachete aici lângă noi, lângă bloc. Sunt arabi care trag rachete.

Toată lumea stă în case și așteaptă să fie loviți. Nu putem să ieșim din casă. Preferăm să stăm în case decât să fim loviți în stradă.

Tânăr medic român, apel pentru Ambasadă pentru a fi salvat din Fâşia Gaza

Aș vrea să rog Ambasada României din Tel Aviv să intervină de urgenţă, să ne scoată din Fâşia Gaza. Noi numărăm ultimele minute din viaţă şi nu ştim ce se va întâmpla. Este groaznic!

Din zona mea, din cartier, cinci persoane au murit și sunt trei răniți. Apă nu mai există, nu putem să cerem ajutor la nimeni pentru că și ei au nevoie.

"M-am separat de familie ca să nu murim împreună, măcar să se salveze cineva"

Mâncare nu mai există. Frigiderele sunt stricate şi noi în momentul ăsta mâncăm doar cartofi prăjiți.

Granița între noi și Israel este distrusă, acolo se luptă între ei, se atacă. Stăm separați unii de alţii ca să nu murim împreună şi măcar să se salveze cineva.

Citeşte şi: Expert în Orientul Mijlociu, avertisment cu mişcările violente teroriste în Europa: "Vorbim despre lupi singuratici pe care serviciile secrete nu îi pot vedea"

"Mama şi tata riscă să afle în orice moment că eu nu mai sunt în viaţă"

Îmi este foarte dor de surorile şi familia mea care suferă acum. Nu ştiu dacă o să-i mai întâlnesc. Mama şi tata riscă să afle în orice moment că băiatul lor nu mai este", a spus tânărul medic stomatolog român Bashir Tambura, în timpul bombardamentelor din Fâşia Gaza.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.