Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masă caldă pentru refugiaţi, asigurată zilnic de reprezentanţii cultelor şi ai unor asociaţii

basilica.ro
mancare chefi la cutite

Femeile, copiii şi persoanele în vârstă refugiaţi din Ucraina beneficiază de trei mese zilnice la centrele de cazare puse la dispoziţie de cultele religioase şi de unele asociaţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Daniela Oniţa Ivaşcu.

"Toate cultele religioase implicate în ajutorarea refugiaţilor - mame, copii, bebeluşi sau vârstnici - asigură, zilnic, masa celor cazaţi. E vorba de trei mese calde, asigurate zilnic. De asemenea, pentru bebeluşi şi mame se asigură haine de schimb, materiale de igienă personală, pampers sau alte materiale necesare. Toate aceste bunuri sunt asigurate din donaţiile oamenilor din judeţul Maramureş sau din alte judeţe. Bunurile alimentare sunt asigurate tot din donaţii şi nu cred că se va pune problema ca pe durata şederii acestor persoane în ţara noastră asigurarea mâncării, hainelor sau obiectelor de igienă personală să fie o problemă. (...) La un moment dat a existat tema că asigurarea mesei calde zilnice ar putea fi o problemă, dar până la urma această percepţie s-a dovedit a fi falsă", a spus Daniela Oniţa Ivaşcu.

Cele mai implicate asociaţii religioase în sprijinirea refugiaţilor sunt din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Serviciul Maltez şi Organizaţia Caritas, ambele aflate în conexiune cu Biserica Catolică.

Potrivit viceprimarului, surplusul de alimente neperisabile, haine sau alte obiecte de uz general care se adună în centrele de colectare din Sighetu Marmaţiei, Baia Mare şi alte oraşe din judeţ sunt transportate în Ucraina.

"În ultimele zile, cred că am derulat peste 40 de transporturi umanitare spre Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei. Toate bunurile, alimentele, hainele sunt predate autorităţilor din Ucraina care le împart celor care au nevoie. Deja, în localităţile din vecinătatea zonelor de război funcţionează centre de depozitare, iar de aici, bunurile ajung spre persoanele afectate de război. Aceste transporturi din Maramureş spre Ucraina vor continua şi în următoarele zile", a mai spus Daniela Oniţa Ivaşcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.