Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masă rotundă „România 2023”: `Noul Contract Social: o relație stat – cetățean adaptată pentru secolul 21`

PROIECTUL ROMÂNIA 2030
noul contract social

Asociația PROIECTUL ROMÂNIA 2030 organizează o masă rotundă cu tema „Noul Contract Social: o relație stat – cetățean adaptată pentru secolul 21".

Evenimentul va avea loc vineri, 31 martie 2023, și este organizat în colaborare cu Fundația Friedrich Ebert Romania și Editura Litera.

Dezbaterea va fi precedată de lansarea cărții „Ce ne datorăm unii altora. Un nou contract social pentru o lume mai bună”, scrisă de reputata economistă Minouche Shafik, președinte al London School of Economics.

Autorul prefaței cărții este Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Într-o transmisie live de la Londra, Minouche Shafik și Mircea Geoană vor discuta despre recrearea unei arhitecturi a oportunităților în relația dintre stat și cetățean, pornind de la un set de principii propuse de autoare, principii care ar trebui să ghideze un nou contract social, inclusiv principiul justiției, responsabilității și cooperării.

Masa rotundă va oferi, de asemenea, o oportunitate excelentă de a discuta „probleme transversale între țările euro-atlantice, cum ar fi viitorul muncii, politicile de sănătate și educația”, precizează un comunicat de presă.

„Dezbaterea își propune să aducă laolaltă lideri de opinie, experți și reprezentanți ai societății civile pentru a discuta despre noile direcții în definirea relației dintre stat și cetățean și pentru a identifica modalitățile prin care putem îmbunătăți această relație”, punctează comunicatul.

Vor participa Ioana Mateș, Președinte România 2030; George Haber, antreprenor SUA; Minel Ivașcu, vicepreședinte BNS; Ciprian Necula, cadru didactic asociat SNSPA, președintele Roma Education Fund; Ciprian Negoiță, cadru didactic asociat ASE București, expert în științe politice, administrație publică și politici publice; Petru Păcuraru, fondator HPDI - Human Performance Development International; Sandu Florentin Romeo, vicepreședinte Federația Sanitas; Radu Szekely, profesor, expert/consultant în proiecte de dezvoltare instituțională, de cercetare sau de inovare în educație; Andrei Țăranu, prodecan al Facultății de Ştiinţe Politice în cadrul SNSPA; Adina Vodă, specialist în dezvoltare umană, politici sociale și în domeniul sănătății; Andreea Voinea, președintele Asociația Profesioniștilor in HR din Romania.

Masa rotundă va fi moderată de Marius Profiroiu, prorector pentru relații internaționale, Universitatea de Studii Economice București.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.