Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MASACRU în rândul populației de pangolini, specie pe cale de dispariție. Captură record de solzi raportată de autorități/ VIDEO

twitter.com
Pangolin

O captură record de trei tone de solzi de pangolin a fost raportată de autoritățile din Coasta de Fildeș, au anunțat joi responsabili locali, citați de AFP preluat de agerpres.

Dezvăluire EXPLOZIVĂ a comisarului Traian Berbeceanu! „Nu este LEGAL”

Opt traficanți au fost arestați în noaptea de marți spre miercuri, în timp ce se pregăteau să își vândă marfa, probabil cu destinația Asia, a declarat căpitanul Thimotée Gnahoré, de la unitatea de combatere a infracționalității transnaționale organizate (UCT), în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Abidjan.

Aceste trei tone de solzi provin de la 4.000 de pangolini capturați în Coasta de Fildeș, Burkina Faso și Liberia, potrivit lui Adama Kamagate, de la ONG-ul Eagle, dedicat protecției mediului, care colaborează cu agenții CPU și cu de la Administrația pentru apă și păduri din Coasta de Fildeș.

"Este un masacru", a apreciat comisarul Bonaventure Adomo, șeful UCT.

Liviu Dragnea, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru colegi: Anunță SESIUNE EXTRAORDINARĂ

Pangolinul, singurul mamifer acoperit cu solzi, trăiește în pădurile tropicale și ecuatoriale din Africa și Asia de Sud-Est. Cu aspectul său preistoric — cu capul mic și carapacea de solzi care se întinde până la coada sa lungă — pangolinul este animalul cel mai traficat la nivel mondial, în ultimii ani fiind capturate circa un milion de exemplare.

Aflat în pericol de dispariție, acest mamifer este protejat prin Tratatul Convenției internaționale privind comerțul cu specii pe cale de dispariție (CITES) din septembrie în 2016.

Valoarea de piață a mărfii ilegale confiscate în Abidjan este estimată la 45 de milioane de franci CFA (aproximativ 70.000 de euro) pe piața din Coasta de Fildeș — potrivit căpitanului Gnahoré — însă valoarea sa pe piața asiatică ar putea fi de o sută de ori mai mare.

Solzii sunt vânduți cu peste 1.000 de euro kilogramul în Vietnam sau China, fiind apreciați pentru numeroasele lor proprietăți curative și afrodisiace în medicina tradițională din Asia.

Dacă se va nu va întreprinde nimic pentru a opri traficul, pangolinul — a cărui populație a scăzut cu 50% în cinci ani în Coasta de Fildeș — este în pericol de a dispărea din pădurile din această țară, a avertizat Adama Kamagate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.