Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacru în Yemen: 38 de morţi într-un dublu raid aerian asupra unui centru de detenţie

yemen

Treizeci şi opt de rebeli houthi şi prizonieri au fost ucişi într-un dublu raid lansat sâmbătă seara de coaliţia arabă împotriva clădirilor serviciilor de securitate ce includeau şi un centru de detenţie, în vestul Yemenului, potrivit unui nou bilanţ furnizat duminică de un responsabil local, informează AFP. 

Trupurile neînsufleţite a 38 de victime au fost transportate în spitalele din oraşul Hodeidah, a precizat pentru AFP acest responsabil din cadrul serviciilor de sănătate, adăugând că numărul răniţilor se ridică la mai multe zeci. 

Acest responsabil nu a precizat numărul de deţinuţi - adversari ai rebelilor şiiţi houthi - care au murit în aceste raiduri. 

Un prim bilanţ emis sâmbătă seara de surse medicale şi militare atesta cel puţin 30 de morţi. 

Tot sâmbătă seara, cel puţin 17 civili au fost ucişi în sud-vestul Yemenului, în timpul unor raiduri aeriene ale coaliţiei arabe, potrivit rebelilor. 

Coaliţia arabă nu a comentat aceste informaţii, însă un responsabil local loial guvernului yemenit a confirmat atacurile, adăugând că acestea au lovit din greşeală trei case, ucigându-i pe toţi cei care se aflau acolo. 

Rebelii houthi au cucerit Sanaa în urmă cu doi ani, iar ulterior şi alte regiuni ale ţării. Împotriva lor luptă o coaliţie arabă, aliată a guvernului yemenit recunoscut de comunitatea internaţională. 

Conflictul din Yemen s-a soldat până în prezent cu aproape 7.000 de morţi, aproape jumătate dintre ei fiind civili, potrivit ONU.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.