Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MASACRU Sunt cel puțin 43 de morți, după mai multe atacuri ale unor grupuri de autoapărare în represalii la acţiuni jihadiste

Operation World
Burkina Faso

Cel puţin 43 de persoane au fost ucise în mai multe atacuri comise în comunităţi din nordul Burkinei Faso, a anunţat luni guvernul într-un comunicat, în timp ce surse locale au precizat că este vorba de atacuri ale unor grupuri de autoapărare în represalii la acţiuni jihadiste, relatează AFP.

''Duminică, atacuri au fost comise în satele Dinguila şi Barga situate în comuna Barga, provincia Yatenga (nord). Un bilanţ provizoriu indică 43 de victime'', a declarat ministrul Comunicării, Remis Fulgance Dandjinou, informează agerpres.ro.

Citește și: Acuze dure! Farmaciile fac speculă cu măști! Prețurile au explodat, odată cu răspândirea coronavirusului

Surse locale, contactate de AFP, indică faptul că acestea sunt sate în care trăiesc predominant fulani, acuzaţi deseori că sunt apropiaţi jihadiştilor.

''Răniţii, în număr de şase, au fost trimişi la Centrul medical regional din Ouahigouya unde sunt îngrijiţi. Forţele de apărare şi securitate au fost desfăşurate imediat la faţa locului pentru a asigura securitatea în satele atacate'', a precizat ministrul Dandjinou.

Citește și: Monica Anisie a transmis! Se iau măsuri de urgență pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Ministrul nu s-a referit la grupurile de autoapărare sau la comunităţile de fulani.

''Guvernul condamnă cu cea mai mare fermitate acest atac odios (...). Procurorul din Faso de pe lângă Tribunalul Marii instanţe din Ouahigouya a fost, de asemenea, sesizat (...) se face totul pentru a restabili calmul şi seninătatea în satele afectate ", a spus el.

Citește și: Atac la Guvern și Parlament! Liderul noii forțe politice pune o întrebare-cheie

Nordul Burkinei este afectat în mod frecvent de atacuri jihadiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.