Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacrul din Chareleston - Guvernul SUA a anunţat joi că va acorda despăgubiri de 88 de milioane de dolari

cnn.com
masacru sua

Guvernul SUA a anunţat joi că va acorda suma de 88 de milioane de dolari rudelor celor nouă afro-americani ucişi de un adept al supremaţiei albilor într-o biserică din Charleston, în 2015, precum şi supravieţuitorilor tragediei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În schimb, aceste victime renunţă la procesele împotriva poliţiei federale pentru ''neglijenţe'' care i-au permis atacatorului Dylann Roof să cumpere o armă atunci când, conform plângerii, verificarea antecedentelor sale ar fi trebuit să blocheze tranzacţia.

Acest atac ''a fost o crimă îngrozitoare motivată de ură, care a cauzat suferinţe incomensurabile familiilor victimelor şi supravieţuitorilor'', a declarat ministrul Justiţiei Merrick Garland după finalizarea acordului cu reprezentanţii victimelor.

''88 de milioane este una dintre cele mai mari sume alocate pentru un dosar de drepturi civile în istoria Statelor Unite'', a declarat avocatul victimelor, Bakari Sellers, în cadrul unei conferinţe de presă.

Această sumă va fi împărţită între cei cinci supravieţuitori ai atacului care vor primi fiecare câte cinci milioane şi rudele celor nouă persoane ucise care vor primi între 6 şi 7,5 milioane pentru fiecare deces.

La 17 iunie 2015, Dylann Roof, un tânăr alb pe atunci în vârstă de 21 de ani, a ucis nouă persoane într-o biserică a comunităţii de culoare din Charleston, statul Carolina de Sud. Roof le-a spus poliţiştilor care l-au interogat că intenţiona ''să declare un război rasial''. El a stat o oră cu victimele în cursul unei sesiuni de studiere a Bibliei, înainte de a le ucide cu un pistol automat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.