Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacrul din Moscova spulberă cea mai mare promisiune a lui Putin pentru ruși

reuters.com
vladimir putin

Tragedia de vineri de la Moscova îi dă o lovitură importantă lui Vladimir Putin, risipind aura de încredere cu care s-a înconjurat liderul de la Kremlin și spulberând promisiunea de securitate pentru ruși, scrie presa internațională.

Atacul terorist de la o sală de concerte din Moscova a fost unul dintre cele mai înfiorătoare incidente de acest gen din ultimii 10 ani pe teritoriul Rusiei. Sute de morți și răniți.

Reacţia lui Vladimir Putin la această tragedie a fost criticată pentru întârzierea sa şi pentru lipsa de claritate. Cu toate că a durat 19 ore până când a făcut o declaraţie oficială, Putin a sugerat că Ucraina ar putea fi responsabilă pentru atac, ignorând faptul că gruparea ISIS revendicase deja responsabilitatea.

În plus, preşedintele rus a respins avertismentele emise de ambasada SUA cu privire la posibile atacuri teroriste în Moscova, considerându-le ca fiind provocatoare şi menite să destabilizeze societatea rusă.

Această tragedie survine într-un context în care Rusia se confruntă deja cu provocări majore, precum conflictul din Ucraina şi tensiunile interne. În timp ce Vladimir Putin a fost perceput în trecut ca un garant al securităţii şi stabilităţii în Rusia, evenimentele recente pun sub semnul întrebării această imagine.

Deşi autorităţile ruse promit reintroducerea pedepsei cu moartea pentru "terorişti", criticii susţin că eforturile de securitate ale Kremlinului sunt îndreptate mai degrabă împotriva disidenţilor şi opoziţiei politice decât împotriva adevăraţilor terorişti.

În concluzie, această tragedie este o lovitură puternică pentru Vladimir Putin şi regimul său, subliniind vulnerabilităţile şi provocările cu care se confruntă Rusia în materie de securitate şi stabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.