Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masca de protecţie devine obligatorie, de sâmbătă, în spaţiile publice deschise din judeţul Timiş

Reuters
masca chirurgicala masti

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, a decis că de sâmbătă, ora 19.00, devine obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise este obligatorie, cu excepţia Pieţei Victoria şi a centrului istoric din Timişoara, potrivit news.ro.

„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura în spaţiile publice deschise, respectiv: pieţe, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor (cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al municipiului Timişoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice”, arată decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Potrivit sursei citate, obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

„Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport precum şi copii cu vârsta mai mica de 5 ani”, mai indică sursa citată.

Citește și: Cum a încercat 'vătaful' de la BAD a Jandarmeriei să pună 'bețe în roate' DIICOT - Spunea că RECUNOAȘTE tot dar declara doar formalități

Evenimentele publice şi private se vor desfăşura cu un număr limită de participanţi, iar operatorii economici vor lua măsuri în acest sens.

”Evenimentele publice şi private se vor desfăşura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanţării sociale. Operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul de locuri pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupune interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul. Se interzice funcţionarea operatorilor economici, (spaţii destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, şi altele asemenea) în intervalul orar 23,00 - 6,00. Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace şi pieţe de vechituri până în la încetarea stării de alertă”, se mai arată în jotărâre.

Prevederile Hotărârii CJSU Timiş devin obligatorii începând de sâmbătă, 1 august 2020, începând cu ora 19.00, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Până în prezent, în judeţul Timiş au fost înregistrate 1.291 de cazuri de infectare cu noul virus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.