Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mascaţii au dat lovitura: Arestări pentru operaţiuni cu produse susceptibile cu efecte psihoactive

perchezitii

Şapte persoane au fost arestate, joi, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, după ce fuseseră reţinute de procurorii DIICOT Cluj în urma unor audieri şi a unor percheziţii domiciliare. Potrivit unor comunicate de presă emise de DIICOT şi IGPR, Tribunalul Cluj a dispus emiterea de mandate de arestare pe numele a şapte inculpaţi, respectiv Alexandru Sebastian Cioban, Roberto Imre Kallo, Alexandru-Raul Moldovan, Albert Lăcătuş, Paul Cezar Satmari, Marius Gabriel Cioban şi Marin Bobi Kiss, reţinuţi după o acţiune de destructurare a unei grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

O altă persoană este cercetată sub control judiciar în acelaşi dosar. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor DIICOT Cluj, au efectuat, miercuri, opt percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale. Cei opt membri ai grupului, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, din Cluj-Napoca şi Baciu, ar fi procurat, comercializat şi deţinut, pentru consum propriu, substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, spun anchetatorii. Conform surselor citate, substanţele respective ar fi fost distribuite mai multor consumatori de pe raza judeţului Cluj.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 124 de pliculeţe cu substanţă sub formă pulverulentă şi aproximativ un kilogram de substanţă sub formă vegetală, susceptibilă a avea efecte psihoactive. De asemenea, au fost ridicate cântare electronice, instrumente de consum, precum şi 34.240 de lei, care ar proveni din comercializarea substanţelor psihoactive. Totodată, au fost ridicate două arme de panoplie şi un pistol cu gaze, iar două autoturisme, pe care membrii grupării infracţionale le-ar fi folosit pentru distribuirea substanţelor, au fost indisponibilizate. Anchetatorii au pus în executare şapte mandate de aducere, iar 20 de persoane au fost invitate la audieri. La finalul audierilor, şapte persoane au fost reţinute, iar o alta a fost pusă sub control judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, având sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia şi al jandarmilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.