Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maserati va concura în Formula E, competiţia rezervată monoposturilor electrice, începând din 2023

forbes.com
formula e

Maserati, echipa legendarului pilot argentinian Juan Manuel Fangio, campion mondial de Formula 1 în 1957, va concura în Formula E începând din 2023, devenind astfel primul producător auto italian care va intra în competiţia rezervată monoposturilor electrice, informează Reuters, citat de Agerpres.

Maserati, care îşi are sediul la Modena, face parte din grupul Stellantis, format anul trecut prin unirea companiilor Fiat Chrysler şi PSA, şi a anunţat deja că toate modele sale vor avea versiuni electrice până în 2025.

Directorul executiv al Maserati, Davide Grasso a salutat primul pas "înapoi în viitor" al companiei cu o vechime de 107 ani, renumită pentru maşinile sale sportive de lux. Acesta le-a declarat reporterilor că Maserati lucrează de un an cu Formula E la planul privind revenirea pe circuitele de curse pentru prima oară din 2010, când a concurat în campionatul GT1.

"Formula E va fi laboratorul nostru tehnologic pentru accelerarea dezvoltării sistemelor de propulsie electrificată de înaltă eficienţă şi software inteligent pentru maşinile noastre sport de serie", a spus la rândul său şeful diviziei sportive a grupului Stellantis, Jean-Marc Finot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.