Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mașina Swan, unul dintre cele mai nebunești și excentrice vehicule care au ajuns vreodată pe străzi - VIDEO

odditycentral.com
masina lebada

Mașina Swan este considerată unul dintre cele mai nebunești și excentrice vehicule care au ajuns vreodată pe străzi, iar o singură privire este suficientă pentru a explica de ce.

Mașina Swan a fost comandată la începutul anilor 1900 de Robert Nicholl "Scotty" Matthewson, un inginer britanic bogat care locuia în Calcutta. Nu a fost niciodată clar de ce era atât de obsedat de lebede - poate pentru că locuia în Swan Park, lângă Grădina Zoologică din Calcutta, care adăpostea multe lebede frumoase - dar a iubit suficient de mult păsările încât să călătorească în Anglia în 1909 și să plaseze o comandă foarte specială la JW Brooks and Company din Lowestoft, Suffolk - o mașină în formă de lebădă.

content-image

În anul următor, vehiculul unic a sosit în Calcutta și a devenit imediat subiect de discuție în oraș. Nu semăna cu nimic din ceea ce mai văzuse cineva vreodată sau din ce avea să mai vadă vreodată, de altfel, și venea cu câteva caracteristici intrigante.

Automobilul unicat al lui Matthewson avea o caroserie din lemn montată deasupra șasiului metalic Brooke și, din cauza lemnului atât de gros, întregul vehicul cântărea enorm de mult, 3.000 kg (6615 lbs). A fost sculptată manual pentru a imita penele unei păsări reale și a fost vopsită într-o culoare alb perlat și, de asemenea, avea perii pe fiecare anvelopă pentru a se asigura că nu se lipește de ea rahat de elefant.

Ce caracteristici atipice avea mașina Lebădă

Unele dintre cele mai scandaloase caracteristici ale mașinii Lebăda includeau o conductă specială care elibera din când în când var pe șosea, pentru a crea iluzia că lebăda își face "nevoile", precum și opt tuburi de orgă și o tastatură pentru diferite sunete de claxon. La apăsarea unui buton, ciocul lebedei se deschidea și pulveriza apă caldă alimentată de sistemul de răcire sub presiune a motorului într-un arc de cerc pentru a elibera calea pietonilor.

Și erau destul de mulți pietoni oriunde mergea mașina lebădă în Calcutta. De fapt, a atras atât de multă atenție încât, în cele din urmă, a fost etichetat ca fiind prea deranjant și interzis pe străzile orașului. După ce a cheltuit o mică avere (10.000 - 15.000 de lire sterline) pe un vehicul pe care nu-l mai putea conduce, Matthewson a decis să se despartă de mașina Swan Car. Din fericire, nu a fost prea dificil să găsească pe cineva suficient de bogat pentru a i-o lua din mână.

Maharajahul de Nabha, Ripudaman Singh, avea o slăbiciune pentru obiecte rare și neobișnuite, iar mașina Swan Car era chiar pe placul său. În perioada în care a deținut acest vehicul unic, a comandat un Cygnet în miniatură ca însoțitor. Din păcate pentru el, a fost destituit de britanici pentru incompetență, iar ambele vehicule au ajuns în posesia Muzeului Louwman din Olanda, unde pot fi admirate și astăzi, scrie odditycentral.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.