Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maşini periculoase, vândute ca noi. Mai mult de jumătate dintre mașinile second hand verificate aveau daune ascunse

Auto Rulate
masini rulate second hand

Piața auto second hand din România este plină de mașini periculoase, vândute ca fiind aproape noi și sigure. Însă mai mult de jumătate dintre autoturismele controloate au cel puțin o daună ascunsă, arată datele unei companii care se ocupă cu verificarea acestora. Iar una din 5 are dauna majoră, ceea ce o face foarte periculoasă în trafic informează stirile TVR

Mașinile second hand vândute în România au în medie trei daune ascunse. A crescut ușor ponderea mașinilor cu dauna totală, ceea ce se explică și prin faptul că sunt verificate mai multe ca până acum.

Cumpărătorii pot cere informații și de la Registrul Auto Român, printr-o aplicație gratuită numită Istoric Vehicul. Până acum a fost accesată de 2,5 milioane de ori.

Nu sunt însă disponibile informațiile din computerul de bord al vehiculului, referitoare la eventuale intervenții neautorizate.

Oficialii RAR discută acum cu reprezentanții service-urile auto pentru a obține astfel de date, care să fie disponibile prin aplicație.

Reprezentanții service-urilor spun că e nevoie de măsuri și mai stricte, pentru că a crescut numărul mașinilor daune totale reparate în mod neconform.

Vânzările de mașini second hand sunt în scădere față de anul trecut. Cu toate acestea, zeci de mii de mașini se vând lunar în România, un număr dublu față de cel al mașinilor noi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.