Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mașinile electrice Hyundai au probleme mari: rechemarea în service, una dintre cele mai scumpe din istorie

hyundai

Hyundai va rechema 82.000 de mașini electrice la nivel global pentru a le înlocui bateriile, după 15 incendii rapoartate la autovehicule, anunță CNN.

Citește și: LISTA miniștrilor care își țin la secret consilierii personali: transparență până se ajunge la oamenii șefului

În ciuda numărului de mașini implicate, acțiunea Hyundai este una dintre cele mai scumpe din istorie, indicând modul în care defecțiunile mașinilor electrice ar putea genera costuri pentru producătorii de automobile, cel puțin în viitorul apropiat, informează Mediafax.

Rechemarea va costa Hyundai 900 de milioane de dolari. Costul mediu este de 11.000 de dolari pentru o mașină, o valoare astronomică pentru o rechemare.

Înlocuirea unei baterii este o măsură extremă, care necesită la fel de multă muncă și cheltuieli ca în cazul înlocuirii motorului unei mașini tradiționale. Foarte puține rechemări de mașini pe benzină necesită înlocuirea unui întreg motor. Una dintre puținele excepții a fost rechemarea în 2014 a 785 de mașini sport Porsche 911 GT3. Porsche nu a precizat costul rechemării, dar cu siguranță a fost mai scump pentru un vehicul decât rechemarea Hyundai.

Cu toate acestea, o rechemare care costă mai mult de 11.000 de dolari pe vehicul este extrem de rară.

Deoarece există pe piață atât de multe mașini pe benzină decât vehiculele electrice, costul total al rechemărilor poate depăși cu ușurință cei 900 de milioane de dolari din cazul Hyundai.

De exemplu, General Motors a cheltuit 1,2 miliarde de dolari pentru înlocuirea airbagurilor Takata, dar rechemarea a acoperit 7 milioane de vehicule, ceea ce înseamnă mai puțin de 200 de dolari pe vehicul.

Costul mediu al unei rechemări auto în ultimii 10 ani a fost de aproximativ 500 de dolari pe vehicul, potrivit Mike Held, director în practica auto și industrială la AlixPartners, o firmă de consultanță globală.

Costul rechemării Hyundai este un alt indiciu al cât de scumpe sunt bateriile în raport cu costul întregii mașini.

Nimeni nu a fost rănit în incendiile care au afectat mașinile Hyundai, pentru că multe au avut loc după ce mașinile au fost oprite.

Hyundai a declarat că o investigație asupra incendiilor a arătat că bateriile defecte fabricate de LG ar putea face scurtcircuit.

Rechemarea include 27.000 de vehicule din Coreea și 55.000 din alte părți ale lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.