Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Massive Attack anunță că va susține un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon, anul viitor, la Liverpool

Festival Eurockéennes/Rod le Hiboo
trupa Massive Attack

Massive Attack anunță că va susține un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon, anul viitor, la Liverpool, în Marea Britanie, arată Smart Radio, care difuzează piesele trupei britanice, anunță MEDIAFAX.

Citește și: FBI se implică în România! Anchetă de amploare, în colaborare cu Poliția Română

Spectacolul, care va avea loc în vara anului viitor, va fi realizat în sprijinul proiectului Tyndall Center for Climate Change Research, la care cei doi membri ai trupei s-au afliliat săptămâna trecută, potrivit Liverpool Express.

În cadrul acestui proiect, muzicienii originari din Bristol vor colabora cu un grup de cercetători de la Universitatea din Manchester pentru a calcula emisiile de carbon ale trupei în perioada în care se află în turneu.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester vor analiza toate datele oferite de trupă pentru a stabili ce cantitate de CO2 generează muzicienii în funcție de deplasările pe care le fac în turnee, de producția concertelor, dar și de locurile în care cântă.

Obiectivul este de a oferi informații și îndrumări pentru industria muzicală în general, astfel încât impactul negativ asupra mediului să poată fi redus, având în vedere urgențele climatice în creștere.

Citește și: Va fi gata până la 15 decembrie! Asigurările date de premierul Ludovic Orban

Trupa Massive Attack a luat naștere la Bristol, cu 30 de ani în urmă, și este considerată un pionier al genului trip hop și inovatoare a muzicii electronice. Massive Attack a fost recompensată, printre altele, cu premii la galele MTV Music Awards și Q Awards, a înregistrat cinci albume de studio, care s-au vândut în aproximativ 11 milioane de exemplare, și a avut numeroase colaborări cu nume importante ale industriei muzicale, precum Madonna, Sinead O'Connor, Neneh Cherry, Portishead, Tricky și Young Fathers.

Piesele interpretate de muzicienii britanici se regăsesc în playlistul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici: http://www.smartradio.ro/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.