Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mastercard demarează un proiect care le permite micilor comercianţi să accepte plăţile contactless

Mastercard

Phos şi Mastercard lansează un proiect pilot prin care se introduce o soluţie de plată inovatoare, compatibilă cu dispozitivele mobile android, care le permite micilor comercianţi acceptarea plăţilor contactless, fără necesitatea unor echipamente suplimentare, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Soluţia, simplă şi eficientă, va facilita acceptarea plăţilor fără numerar pentru milioane de IMM-uri şi, prin urmare, va contribui la dezvoltarea acestora. Comercianţii micro, mici şi mijlocii reprezintă coloana vertebrală a economiei europene, însă, în mod tradiţional, modul lor de funcţionare presupune exclusiv acceptarea plăţilor în numerar, o modalitate de plată nesigură şi dezavantajoasă din pricina costurilor ascunse şi a problemelor de securitate inerente, se menţionează în comunicat, conform Agerpres.ro.

Citește și: Acuze dure! Farmaciile fac speculă cu măști! Prețurile au explodat, odată cu răspândirea coronavirusului .

"Libertatea de alegere a modalităţii de plată a devenit fundamentală, fapt ce a reprezentat o adevărată problemă pentru afacerile mici. Soluţia oferită de phos este concepută special să se plieze pe nevoia de flexibilitate şi de costuri accesibile a micilor comercianţi, oferindu-le oportunitatea de a se folosi de o tehnologie deja disponibilă, precum smartphone-ul, pentru a accepta, în mod convenabil şi sigur, plăţi contactless", a declarat Cosmin Vladimirescu, country manager Mastercard România şi Croaţia.

Aplicaţia phos este deja disponibilă în magazinul Google Play şi permite tuturor dispozitivelor android pe care este instalată să accepte, fie plăţi cu carduri contactless, fie plăţi prin intermediul altor dispozitive dotate cu tehnologia NFC, aşa cum sunt telefoanele, ceasurile şi brăţările inteligente.

Printre avantajele aplicaţiei se numără şi verificarea comercianţilor prin intermediul unui proces complet digitalizat, care ia în considerare protocoale de prevenire a evaziunii fiscale şi a spălării de bani, precum şi alte reglementări locale aplicabile.

Citește și: Raed Arafat se zbate : A fost inutil. Nimeni nu a răspuns!

Insistând pe securitatea soluţiei, Mastercard, prin Serviciul Mastercard Digital Enablement, a certificat phos ca fiind una dintre primele soluţii digitale POS pentru dispozitivele android, se menţionează în comunicat.

"Includerea firmelor defavorizate din punct de vedere financiar în piaţa plăţilor digitale reprezintă o bornă importantă în procesul de simplificare a serviciilor financiare, pe care o urmărim", a declarat Antonina Martinova, cofondator phos.

Proiectul pilot va beneficia de sprijinul Paynetics, o instituţie e-money cu licenţă valabilă în Uniunea Europeană, în calitate de bancă tutelară, şi este programat să se deruleze până în aprilie 2020. Prin colaborarea cu aproximativ 200 de IMM-uri din ţările participante - România, Marea Britanie, Germania şi Bulgaria - se va facilita adaptarea acestei soluţii de plată inovatoare în conformitate cu realitatea condiţiilor pieţii actuale.

Citește și: Italia nu exportă în România doar coronavirus, ci și deșeuri periculoase! Dezvăluire incendiară

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi care generează şi dezvoltă o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacţii sigure, simple, inteligente şi accesibile în beneficiul tuturor, de pretutindeni.

Phos este o soluţie exclusiv software care suplineşte funcţionalitatea POS-ului, făcând posibilă acceptarea plăţilor de la carduri contactless sau de la telefoane mobile direct către orice dispozitiv Android cu NFC, fără nevoia de hardware suplimentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.