Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mastercard lansează carduri cripto-linkate în Asia-Pacific

news.coincu.com
mastercard bitcoin criptomonede

Gigantul cardurilor de credit Mastercard a făcut marți o mare explozie pe piața activelor digitale, anunțând lansarea cardurilor de plată cripto-linkate în regiunea Asia-Pacific.

În parteneriat cu trei furnizori de servicii de criptomonede, și anume Amber Group și Bitkub în Thailanda și CoinJar în Australia, Mastercard va oferi carduri de plată finanțate prin criptomonede, care le permit utilizatorilor să-și convertească instantaneu activele digitale în bani fiat tradiționali.

„În loc să transfere direct criptomonede către un comerciant, deținătorii de carduri vor putea acum să-și convertească instantaneu criptomonedele în monedă fiat tradițională, care poate fi cheltuită oriunde Mastercard este acceptat în întreaga lume, atât online, cât și offline”, a spus compania, conform cointelegraph.com

Deși Mastercard nu a specificat ce criptomonede vor fi acceptate, compania a identificat bitcoin ( BTC ) și Ether ( ETH ) drept două active care sunt deja acceptate de unii comercianți, dar care nu au obținut încă adoptarea pe scară largă. Conform cercetărilor proprii Mastercard privind regiunea Asia-Pacific, 45% dintre persoanele chestionate spun că iau în considerare utilizarea criptomonedei în anul următor.

Știrile despre cărțile de credit cripto s-au răspândit rapid pe Twitter, influențatorii care promovează atractivitatea în creștere a Bitcoin și a altor criptomonede. Deși cripto se bucură de o nouă legitimitate ca o clasă de active investibile, după cum o demonstrează recenta etapă de 3 trilioane de dolari a pieței , absorbția în sectorul plăților a fost mult mai lentă.

Între timp, Mastercard și-a avut amprentele digitale pe toată piața criptomonedei, probabil în așteptarea faptului că activele digitale vor câștiga într-o bună zi ca vector de plăți. Luna trecută, gigantul cărților de credit a anunțat planuri de a permite partenerilor din Statele Unite să ofere recompense de fidelitate cripto . Prin parteneriatul cu platforma de active digitale Bakkt, Mastercard a declarat că intenționează să permită clienților din Statele Unite să cumpere, să vândă și să dețină criptomonede prin portofele de custodie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.