Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mastercard și ADR au demarat iniţiativa de a dezvolta aplicaţia mobilă Ghişeul.ro

Mastercard

Mastercard şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au demarat, în această săptămână, iniţiativa de a dezvolta aplicaţia mobilă Ghişeul.ro, instrumentul digital de ultimă generaţie, a anunţat compania de tehnologie în industria globală de plăţi, într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Aplicaţia mobilă, finanţată de Mastercard şi dezvoltată alături Tremend Software Consulting, va integra toate standardele şi reglementările de conformitate actuale şi va fi pusă gratuit la dispoziţia ADR, pentru a fi utilizată ulterior la scară largă pe teritoriul ţării, scrie Agerpres.ro.

"Începând de anul trecut, împreună cu echipa ADR, am reuşit să introducem în sistem noi funcţionalităţi care au generat beneficii pentru utilizatori, făcând ca plata taxelor şi serviciilor să fie mai uşoară, mai sigură şi mai rapidă. În continuare, scopul nostru este să livrăm o aplicaţie la fel de uşor de folosit precum aplicaţiile reţelelor sociale, utilizate deja de milioane de români. Dezvoltarea acestei aplicaţii mobile reflectă preocuparea noastră pentru diversificarea serviciilor digitale şi dorinţa constantă de a aduce platformele gestionate de statul român mai aproape de nevoile cetăţenilor, prin utilizarea tehnologiilor inovative. Împreună, scoatem statul din statul la coadă şi digitalizăm România", a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

Ghişeul.ro în versiunea pentru mobil se adresează tuturor cetăţenilor români, persoane fizice sau juridice, reprezentând cea mai sigură, modernă, rapidă şi accesibilă soluţie pentru achitarea taxelor şi a impozitelor către statul român. Aplicaţia va pune la dispoziţia utilizatorilor toate funcţionalităţile platformei web Ghişeul.ro, care vor avea posibilitatea de a achita peste 300 de taxe şi servicii publice, în orice moment şi de oriunde.

De asemenea, aceasta va integra cele mai noi standarde de conformitate, tehnologii şi opţiuni, de la înregistrare şi autentificare biometrică la posibilitatea de înrolare carduri, istoricul tranzacţiilor, activarea notificărilor utile, opţiuni de filtrare informaţii şi situaţia la zi a datoriilor şi plăţilor, în materie de taxe, servicii sau amenzi.

"Odată cu dezvoltarea aplicaţiei mobile Ghiseul.ro, parcurgem încă un pas în direcţia digitalizării României, prin dezvoltarea acestei platforme, în care suntem implicaţi încă de la stadiul de idee, în urmă cu peste 10 ani, precum şi pe parcurs, odată cu etapele sale de dezvoltare. Suntem bucuroşi să susţinem acest demers şi să venim în întâmpinarea utilizatorilor, care vor putea acum să îşi verifice sau să plătească taxele şi impozitele de pe telefonul mobil, în deplină siguranţă, oricând şi de oriunde. Totodată, prin acest proiect consolidăm angajamentul Mastercard ca partener al sectorului public, cu obiectivul de a contribui la creşterea gradului de incluziune şi educaţie financiară în România, avansul plăţilor electronice şi adopţia noilor tehnologii", a spus Cosmin Vladimirescu, country manager Mastercard România şi Croaţia.

Aplicaţia mobilă Ghişeul.ro va fi disponibilă atât în Google Play, cât şi în App Store, şi poate fi descărcată şi utilizată în mod gratuit de către toţi utilizatorii.

Conform datelor oficiale, în perioada ianuarie - iulie 2021, în platforma Ghiseul.ro au fost înregistrate peste 1,7 milioane de tranzacţii, toate cu zero comision pentru contribuabili, iar plăţile efectuate au totalizat peste 760 de milioane de lei. În acest context, numărul de tranzacţii a crescut cu 230% în 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce valoarea sumelor plătite a crescut cu 250% raportat la semestrul I al anului trecut.

La ora actuală, peste un milion de utilizatori sunt înscrişi pe platformă.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi, cu conexiuni ce acoperă peste 210 ţări şi teritorii.

Înfiinţată în anul 2020, Autoritatea pentru Digitalizarea României este vectorul transformării digitale a administraţiei publice şi are rolul de a realiza şi asigura implementarea strategiilor şi a politicilor publice în domeniul digitalizării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.