Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri ale Guvernului cipriot de protejare a angajaților și angajatorilor!

smartreview
masti chirurgicale protectie
Măsuri ale Guvernului cipriot de protejare a angajaților și angajatorilor, în contextul epidemiei COVID-19. Deschiderea celei de a doua etape a plăților pentru ajutorul special destinat angajaților întreprinderilor care au suspendat complet sau parțial activitatea
Ministerul cipriot al Muncii, Asistenței Sociale și Securității Sociale a anunțat că formularele pentru ajutoarele guvernamentale speciale pentru perioada 13 aprilie – 12 mai 2020 pot fi completate din acest moment la adresa www.coronavirus.mlsi.gov.cy.
 Toți angajatorii, angajații sau lucrătorii independenți care au completat primele formulare și/sau au beneficiat de primele plăți trebuie să completeze din nou aceste formulare, pentru a beneficia în continuare de aceste ajutoare. Concret, va trebui să completați aceste formulare chiar dacă nu ați primit încă prima tranșă de bani: în caz contrar, nu veți beneficia de totalitatea sumei la care aveți dreptul!
 De asemenea, reamintim faptul că aceste formulare se aplică, după caz, următoarelor situații:
 Concediu special de îngrijire a copilului (EEA.1)- angajați;
 Concediu medical special (EEA.2)- angajați;
 Ajutorul special pentru suspendarea completă a activității întreprinderii (EEA.3) – angajatori;
 Ajutorul special pentru suspendarea parțială a activității întreprinderii (EEA.4) – angajatori;
 ATENȚIE! Angajatorii care completează formularele EEA.3 și EEA.4 trebuie să completeze obligatoriu și formularul EEA.7 (Declarație privind noul angajat), în cazul în care au angajat noi salariați în perioada februarie-martie 2020. Solicitați angajatorului dumneavoastră să vă confirme că a completat și formularul EEA.7, dacă ați fost angajat în această perioadă și reamintiți-i că nedepunerea acestui formular ar putea bloca accesul atât la ajutoarele speciale pentru angajator, cât și la cele pentru dvs, în calitate de angajat (formularul EEA.6).
 Ajutorul special pentru lucrătorii independenți (echivalent PFA ), formularul EEA.5;
 Ajutorul special pentru șomeri – formularul EEA.8. Este vorba despre prelungirea ajutoarelor de șomaj care se încheiau în februarie, martie sau aprilie 2020.
• Având în vedere evoluția rapidă a situației, aceste măsuri vor fi urmate și de altele sau pot suferi schimbări.
• Vă vom ține la curent cu toate acestea, imediat ce actele normative vor fi publicate de autoritățile cipriote pentru a vă oferi doar informații certe, bazate pe legislația adoptată, nu pe variantele aflate în dezbatere publică, simple propuneri, opinii sau zvonuri.
Biroul Atașatului pe Probleme de Muncă și Sociale de pe lângă Ambasada României la Nicosia (reședința la Atena) vă stă la dispoziție pentru orice lămuriri suplimentare, la numărul de telefon 210.672.88.77 și adresa de email atena.social@mae.ro (Luni-Vineri, 09:00-17:00)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.