Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri contra coronavirusului: MS a decis achiziții de ventilatoare pentru fiecare spital județean

Instagram
ventilator

Ministerul Sănătății va cumpăra ventilatoare pentru fiecare spital județean din țară, iar centrele de boli infecțioase vor fi dotate cu câte trei astfel de aparate, a spus, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Victor Costache relateaza mediafax.

Măsura vine în contextul răspândirii coronavirsului la nivel mondial.

„Din datele pe care le-am primit de la Centrul European, sunt patru cazuri în Franța, patru cazuri în Germania și niciun alt caz confirmat în restul Europei. Cele patru cazuri din Germania sunt o situație particulară. Aparent, într-o companie germană a avut loc vizita unei delegații din China și toți cei patru pacienți germani au fost în contact cu delegația din China. (...) Din fericire, în țara noastră nu avem niciun caz confirmat de coronavirus. Au existat mai multe suspiciuni, deoarece acest virus corespunde cu perioada de gripă sezonieră de la noi. Suntem pregătiți. (...) La nivel național, am decis achiziții suplimentare de ventilatoare, prin unitatea națională de achiziții centralizate și se va achiziționa pentru fiecare spital județean încă un ventilator, deci acel plămân artificial în plus, iar pentru centrele de boli infecțioase, încă trei ventilatoare”, a spus Costache.

Referitor la achiziția de termi-scannere, ministrul Sănătății spune că, din păcate, ele nu sunt foart eficiente în cazul pacienților cu coronavirus.

„Din păcate, termo-scannerele nu sunt foarte eficace, pentru că pacienții cu coronavirus (...) sunt apiretici, afebrili, în primele zile. Ei pot avea infecția, chiar o formă avansată, dar care nu se manifestă clinic. Termo-scanerele sunt mai puțin eficace ca în alte patologii de același tip. Termo-scannerele erau eficace, de exemplu, în SARS. În România trebuie să existe măcar două, trei termo-scannere pe aeroporturile mari, la nivel național, pentru perioadele care vor urma. Probabil nu este singurul singurul de acest tip cu care pacienții și populația se va lovi, în anii care urmează”, a explicat sursa menționată.

Lucian Bode a declarat, luni, că Ministerul Trasnporturilor își asumă montarea de termo-scannere pe cele patru aeroporturi care țin de Compania Națională de Aeroporturi București. Ministrul Transpoturilor a precizat că a cerut ca această măsură să se ia și în celelalte aeroporturi din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.