DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Măsuri de suplimentare a angajaților Poliţiei de Frontieră, de sărbători

www.ct100.ro
politia de frontiera

Poliţia de Frontieră suplimentează personalul în punctele de trecere a frontierei, în perioada sărbătorilor de iarnă, când traficul se dublează. Se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, scrie Mediafax.

Poliţia de Frontieră anunță că, pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Astfel, zilnic peste 4.200 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic.

În acest an, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în punctele de trecere a frontierei 500.000 de flyere cu informații utile privind programul de lucru și modalitatea de accesare a unor servicii publice.

Se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria. La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 58/53 de benzi de control pe sens.

De asemenea, la granița cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între 10.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite sa faciliteze traficul persoanelor care domiciliază în localităţile de frontieră.

Citește și: O femeie însărcinată a fost rănită într-un accident favorizat de polei, pe DN 17D

La frontiera româno-bulgară sunt 10 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 23/20 de benzi de control pe sens.

O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri deoarece, în preajma sărbătorilor, numărul mijloacelor de transport marfă crește ca urmare a intensificării comerțului din această perioadă. „Precizîm că, şi pentru această categorie de mijloace de transport, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate”, anunță Poliţia de Frontieră.

La graniţa cu Ungaria, începând cu 1 noiembrie a.c., autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor pentru sancţiunile contravenţionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de către conducătorii mijloacelor de transport marfă, aspect ce a dus la verificări suplimentare care au generat, în anumite momente, o creştere a timpilor de aşteptare. Lângă punctele de trecere, politiştii de frontieră împreună cu reprezentanţii poliţiei rutiere informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

În luna decembrie 2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4,6 milioane de persoane, precum și de 1,2 milioane de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 2,5 milioane de treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (2,1 milioane cetăţeni U.E. şi 400.000 cetăţeni non-U.E.).

Ca de obicei, cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul ţării şi cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în luna decembrie a anului trecut, peste 1,6 milioane persoane, iar prin cele aeroportuare aproximativ 1,37 milioane persoane.

Din experienţa anilor trecuţi s-a stabilit că, în anumite puncte de trecere ale frontierei, în această perioadă se înregistrează valori de trafic foarte crescute, aproape duble față de o perioadă normală. Cel mai tranzitat punct de trecere a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, unde s-au prezentat peste 900.000 persoane la controlul de frontiera, atât la intrare, cat şi la ieşirea din ţară.

De asemenea, la frontiera cu Ungaria, cel mai tranzitat punct de trecere rutier a fost P.T.F. Nădlac II Autostrada, pe unde au trecut aproximativ 600.000 persoane și 210.000 mijloace de transport.

La P.T.F. Borş, un alt punct de trecere de la granița cu Ungaria foarte tranzitat, poliţiştii de frontieră au verificat peste 420.000 persoane și peste 150.000 mijloace de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.