Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri dure ale autorităților din Franța: Patrule militare pe navele de pasageri

politia franta

Jandarmeria maritimă franceză efectuează de luni patrulări "aleatorii şi regulate" pe navele de pasageri care fac legătura între Franţa şi Regatul Unit, a informat AFP marţi citând surse oficiale. "Este vorba de un dispozitiv permanent instalat de la 1 august pe navele de pasageri. (...) Sunt patrule de jandarmi maritimi, aleatorii dar regulate, pentru securizarea acestor nave într-un context de ameninţare teroristă", a declarat agenţiei purtătorul de cuvânt al prefecturii maritime pentru Canalul Mânecii şi Marea Nordului, Pierre-Joachim Antona.

Cele trei prefecturi maritime ale Franţei - Cherbourg (nord-vest), Brest (vest) şi Toulon (sud, pentru Marea Mediterană) - au sarcina de a implementa acest dispozitiv, parte a eforturilor Franţei de a-şi securiza spaţiul maritim, începând din 2015, în colaborare cu autorităţile terestre, a precizat oficialul militar. Decizia a fost a statului şi nu a fost luată la cererea companiilor maritime, a subliniat el. Prima patrulare a avut loc pe o navă a companiei Brittany Ferries - singurul operator de feriboturi de pasageri sub pavilion francez - între Portsmouth şi Caen. Patrula a fost transportată cu elicopterul la bordul feribotului Mont Saint-Michel, la intrarea acestuia în apele teritoriale franceze, şi a rămas la bord până la acostare.

În prezent se discută cu autorităţile britanice un acord pentru extinderea patrulelor din port în port, fără limitare la apele teritoriale franceze. Prefecturile maritime Brest şi Toulon urmează să implementeze dispozitive similare şi să încheie acorduri cu ţările vecine implicate, pentru a permite îmbarcarea patrulelor din portul de plecare până în cel de destinaţie, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.