Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri dure luate împotriva unor judecători

tribunal-1

Măsuri de ultimă oră luate împotriva unor judecători.

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluţia din 4 noiembrie 2015, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de: Mihaela Elisabeta COTORA - preşedintele Curţii de Apel Craiova, Constantin IRIZA - judecător la Curtea de Apel Craiova şi Corneliu POPESCU - preşedintele Tribunalului Mehedinţi, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. l) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se arată într-un comunicat de presă.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că doamna judecător Mihaela Elisabeta COTORA a manifestat interes în aflarea componenţei comisiei de examinare a concursului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor şi a întreprins demersuri succesive în vederea influenţării membrilor acesteia.

Domnii judecători Constantin Iriza şi Corneliu Popescu, în considerarea relaţiilor de subordonare faţă de preşedintele Curţii de Apel Craiova şi în scopul favorizării candidaţilor agreaţi de acesta, au intervenit în acest sens prin sugestionarea directă a membrilor comisiei de examinare.

 

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

 

 

Compartimentul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.