Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri FĂRĂ PRECEDENT luate împotriva Coreii de Nord: E pentru prima dată în ISTORIE

kim-coreea-de-nord

Consiliul de Securitate al ONU a decis miercuri înăsprirea sancţiunilor economice împotriva Coreii de Nord, ca urmare a ultimului test nuclear efectuat de această ţară, decizia luată acum constând în plafonarea exporturilor nord-coreene de cărbune către China, transmite AFP.

Rezoluţia a fost înaintată de SUA după trei luni de negocieri dificile cu China şi a fost votată în unanimitate de către cei 15 membri ai Consiliului, fiind a şasea serie de sancţiuni adoptată de ONU împotriva Coreii de Nord în ultimii zece ani, informează agerpres.ro.

Citește și: ULTIMUL HAL Au făcut SEX în curtea spitalului din Satu Mare / FOTO

Concret, măsura prevede limitarea începând de la 1 ianuarie a exporturilor nord-coreene de cărbune la cantitatea anuală de 7,5 milioane de tone (circa 400 de milioane de dolari), ceea ce înseamnă o reducere de circa 62% faţă de cantitatea exportată în anul 2015 şi care a fost livrată aproape în totalitate Chinei.

Aceste sancţiuni 'sunt cele mai severe şi cele mai complete impuse vreodată de Consiliul se Securitate' şi ele transmit 'un mesaj fără echivoc', a declarat secretarul general al ONU, sud-coreeanul Ban Ki-moon, care se află la sfârşitul mandatului său la conducerea organizaţiei mondiale şi ar putea reveni pe scena politică internă a ţării sale.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

El a amintit că regimul de la Phenian a efectuat anul acesta două teste nucleare, în lunile ianuarie şi septembrie, precum şi cel puţin 25 de lansări de rachete balistice, încălcând astfel rezoluţiile ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.