Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri noi luate în Africa în lupta cu Ebola

ebola

000 de persoane.

Liberia, care pe 6 august a decretat starea de urgenţă timp de 90 de zile, a inaugurat o linie telefonică specială pentru informarea populaţiei despre virusul Ebola. Armata liberiană a limitat deplasările populaţiei şi verifică accesul în capitala Monrovia.

Actuala epidemie de Ebola a izbucnit în martie, în Guineea, fiind cea mai gravă de la descoperirea virusului în anul 1976, în Africa Centrală.

Peste 1.800 de cazuri de infectare cu Ebola au fost confirmate în Africa, fiind semnalate cel puţin 961 de decese în Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a decretat "stare de urgenţă privind sănătatea publică la nivel global".

În Sierra Leone, aproximativ 1.500 de militari şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru a monitoriza aplicarea strictă a măsurilor pentru limitarea răspândirii virusului Ebola.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau cu ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat.

Un tratament preventiv împotriva Ebola, dezvoltat de laboratorul britanic GSK, va fi testat clinic în septembrie şi, dacă se va dovedi eficient, ar putea fi disponibil din anul 2015, a declarat Jean-Marie Okwo Bélé, director al Departamentului pentru Imunizare din cadrul OMS.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.