Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri radicale la orizont: De la anticipate, liderii politici au trecut direct la discuţii despre amânarea alegerilor chiar cu un an (surse)

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri tur II prezidentiale 24 11 2019

După ce au vorbit până în ultimul moment despre anticipate, liderii politici au trecut, în contextul stării de urgenţă, la discuţii informale despre posibilitate amânării nu doar a alegerilor locale din iunie, ci şi a alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului, dezvăluie surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

Mai multe ţări europene au anunţat că amână alegeri din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. La nivelul Guvernului, a PNL şi între liderii de partide există consultări informale despre posibilitatea aplicării unei asemenea măsuri şi în România, potrivit unor surse politice.

Dacă premierul Ludovic Orban a anunţat deja că amânarea alegerilor locale este o variantă luată în calcul, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, discuţiile despre o posibilă amânare a alegerilor parlamentare sunt la început. Scenariul luat în calcul este acela al amânării ambelor tipuri de alegeri pentru începutul anului viitor, adică februarie-martie 2021.

Unii lideri politici sunt de părere că o asemenea măsură ar fi exagerată, cel puţin alegerile locale putând fi organizate în toamna acestui an. Orice plan concret este însă greu de bătut în cuie având în vedere că nu se ştie cât va dura criza actuală, iar finanţarea unei campanii electorale, campania în sine şi organizarea de alegeri ar putea fi acţiuni imposibil de derulat.

De asemenea, este incert dacă va exista un vaccin în viitorul apropiat, iar coronavirusul ar putea reveni odată cu următorul sezon rece, făcând imposibile planurile pentru alegeri în toamnă sau la începutul anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.